Life

Ce s-a ales de Ionuț Gologan, românul care fusese condamnat la moarte în Malaezia. Tatăl său a făcut dezvăluirea

Ce se întâmplă cu Ionuț Gologan, tânărul condamnat la moarte în Malaezia. Dezvăluirea făcută de tatăl românului, aflat după gratii.
02.07.2023 | 16:06
Ce sa ales de Ionut Gologan romanul care fusese condamnat la moarte in Malaezia Tatal sau a facut dezvaluirea
Ionuț Gologan, tânărul care se află după gratii în Malaezia. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În iunie 2012, Ionuț Gologan a fost prins cu stupefiante în Malaezia, fiind condamnat la moarte, inițial. A scăpat de această pedeapsă, dar a rămas în continuare după gratii.

Ce s-a întâmplat cu Ionuț Gologan, românul care fusese condamnat la moarte în Malaezia. Dezvăluirea făcută de tatăl său

În urmă cu 11 ani, Ionuț Gologan, un tânăr din Telega, o comună din județul Prahova, a fost arestat pe aeroportul din Kuala Lumpur din Malaezia. Acesta a fost prins de autorități cu  1,5 kilograme de metamfetamină.

ADVERTISEMENT

Inițial, bărbatul a fost condamnat la moarte prin spânzurare de Curtea Federală de Justiție din Malaezia. În final, s-a decis ca pedeapsa finală să fie 20 de ani de închisoare și 10 lovituri de baston de bambus.

Dumitru Gologan, tatăl tânărului, luptă în continuare pentru ca fiul său să fie extrădat și să-și execute pedeapsa într-o închisoare din România. Atunci când a fost prins în Malaezia, Ionuț Gologan avea 21 de ani.

ADVERTISEMENT

Tânărul lucra ca șofer, cu jumătate de normă, pentru o firmă de transport din Germania. Viața i s-a schimbat complet din cauza faptului că a cărat droguri, fiind astfel condamnat în Malaezia.

Autoritățile din Malaezia nu știu ce înseamnă clemență atunci când vine vorba de stupefiante. Cu toate acestea, în 2018, guvernul a decis abolirea pedepsei automate cu moartea pentru traficanții de droguri. În schimb, condamnarea este acum de 20 de ani petrecuți după gratii și 10 lovituri de baston de bambus.

ADVERTISEMENT

Ionuț Gologan își execută pedeapsa într-un penitenciar de maximă siguranță, în condiții foarte grele. Bunica tânărului a decedat, între timp, fără să apuce să-și revadă nepotul.

Tatăl băiatului nu are de gând să renunțe la lupa pentru a-și aduce fiul acasă. Acesta vrea ca Ionuț să-și continue pedeapsa în țara natală, relatează observatorulph.ro.

ADVERTISEMENT

Prin ce a trecut Ionuț Gologan în închisoare

În 2021, Dumitru Gologan vorbea despre greutățile pe care le îndură fiul său în penitenciarul din Asia. Tânărul a fost agresat de mai multe ori și a slăbit considerabil în perioada în care a stat după gratii.

“E greu, e foarte greu. E singurul meu copil. Băiatul meu a rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște”, spunea tatăl băiatului acum doi ani, pentru sursa citată.

De asemenea, tatăl lui Ionuț este de părere că fiul acestuia a fost folosit de alții pentru a căra stupefiante. Dumitru Gologan a încercat să-l aducă acasă, însă nu a reușit până acum.

ADVERTISEMENT