News

Ce s-a ales de mama gemenilor care au căzut de la etajul 10, în timp ce ea făcea live pe TikTok. ”Are căderi dese de memorie”

Andreea, mama gemenilor care au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești, se confruntă cu probleme de sănătate în închisoare și a solicitat să fie tratată în libertate.
20.03.2024 | 14:46
Ce sa ales de mama gemenilor care au cazut de la etajul 10 in timp ce ea facea live pe TikTok Are caderi dese de memorie
Andreea va rămâne trei ani în închisoare pentru omor din culpă, după ce copiii ei au rămas nesupravegheați și au căzut de la geam, în timp ce ea era live pe TikTok / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Andreea Vizu Facebook
ADVERTISEMENT

Mama care era în live pe TikTok în timp ce gemenii ei, în vârstă de doi ani și trei luni, escaladau fereastra dormitorului și se prăbușeau în gol, este plină de mustrări, iar starea ei de sănătate psihică s-a agravat. Andreea este condamnată la trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă.

Andreea provine dintr-o familie săracă și suferă epilepsie din copilărie

Tragedia a avut loc în anul 2021, iar mama gemenilor a fost condamnată definitiv în februarie 2023. În cursul anului trecut, femeia a solicitat de două ori să-i fie întreruptă executarea pedepsei, pe motive medicale.

ADVERTISEMENT

”Apărătorul petentei precizează că ceea ce a trăit petenta a fost o drama, care a fost mediatizată, are o epilepsie din copilărie, netratată, pentru că provine dintr-o familie foarte săraca, are pierderi de memorie, stare depresivă recurentă si un pic de cifoză.

Pe fondul acestor afecţiuni, starea de stres pe care a avut-o prin pierderea a doi copii, starea de reținere în arest, necesitatea de avea o alimentaţie corespunzătoare, de a evita şocurile, toate duc la textul de lege privind imposibilitatea executării pedepsei, are însoţitor, pentru ca are căderi dese de memorie, apreciază că se poate dispune întreruperea executării pedepsei, nu este o cerere abuzivă, este o problema și o dramă de viață, care i-ar da posibilitatea acestei persoane, o perioadă să iasă și să se trateze, astfel încât să poată să-şi execute şi pedeapsa, să poate sa nu devină o povară pentru societate”, se arată în dosarul cererii de întrerupere a pedepsei.

ADVERTISEMENT

INML: afecțiunile femeii pot fi tratate în penitenciar

În cazul ei, instanța a dispus efectuarea unei expertize medico-legale întocmite de Institutul Național de medicină Legală ”Mina Minovici”, în urma căreia s-a constatat că aceasta are, într-adevăr, mai multe afecțiuni. Femeia suferă de epilepsie, însă a dezvoltat o tulburare depresivă recurentă și are și tulburări de personalitate. Totuși, concluzia raportului a fost că femeia poate fi tratată în regim penitenciar, motiv pentru care instanța i-a respins cererea de întrerupere a pedepsei.

De altfel, se știa că femeia suferă de probleme de sănătate, motiv pentru care, anul trecut, a fost transferată la penitenciarul-spital Mioveni. De asemenea, în cursul anului 2022, ea a fost decăzută din drepturile părintești asupra fiului său cel mare, care se afla în cameră cu ea când a avut loc tragedia. În prezent, băiatul, care acum are șapte ani, a ajuns în grija tatălui său.

ADVERTISEMENT

Mama gemenilor, drogată pe TikTok, în timp ce copiii mureau

Andreea Vizu a fost găsită vinovată pentru omor din culpă, după ce, în anul 2021, cei doi gemeni, o fată și un băiat, în vârstă de doi ani și trei luni, au căzut de la fereastra dormitorului. În momentul tragediei, mama lor se afla în altă cameră, fuma și asculta muzică, în timp ce făcea live pe TikTok.

Potrivit medicilor legiști, femeia era drogată în ziua respectivă. Ea consumase mefadronă și o substanță psihoactivă fabricată dintr-un amestec de ierburi și material vegetal măcinat, la care se adaugă substanțe chimice halucinogene pentru a imita efectul THC din canabis.

ADVERTISEMENT

Vizu și-a lăsat copiii nesupravegheați mai mult timp, perioadă în care vecinii au sesizat autoritățile la numărul de urgență 112 în legătură cu o posibilă stare de pericol. S-a intervenit abia la al doilea apel, când unul dintre copii căzuse, iar al doilea (băiatul) stătea agățat de pervaz.

Femeia avea amenzi pentru prostituție și dosar pentru cerșetorie

Situația celor trei minori era deja cunoscută de DGASPC Prahova, precum și de autoritățile locale din comuna de domiciliu a femeii, Drăgănești. Potrivit ziare.com, Andreea Vizu a avut un dosar penal pentru cerșetorie, activitate în care își implica și copii, dar și câteva amenzi pentru prostituție.

Cei de la DGASPC nu au considerat că minorii sunt în pericol. În 2021, instituția a realizat o anchetă socială și a constatat că micuții locuiesc cu bunica lor, pentru că mama era la serviciu, în străinătate. Ulterior, Andreea s-a întors acasă, iar cei mici au ajuns din nou în grija ei.

Martorii au relatat, în instanță, că femeia nu se îngrijea de copii, nu îi spăla și nu le dădea de mâncare, în schimb își petrecea ore întregi pe Facebook sau TikTok, unde participa la sesiuni live. La unele dintre acestea, era prezentă și o prietenă a Andreei, cu care femeia dansa lasciv, cooptându-l și pe băiatul cel mare, care era îndemnat să se miște pe ritmul muzicii.

După producerea tragediei, polițiștii care au ajuns la fața locului au rămas marcați de lipsa de igienă din apartamentul în care locuia mama și copii. Ei au găsit scutece folosite pe podeaua locuinței, dar și mucuri de țigări. Vecinii au relatat că din imobil se auzeau, deseori, plânsete de copil.

După tragedie, Andreea a intrat din nou în live: ”Nu eu v-am aruncat pe geam”

După tragedie, Andreea Vizu a fost internată la psihiatrie, însă după câteva săptămâni a putut merge acasă, unde a intrat din nou în live, pentru a se dezvinovăți.

”Îmi este dor de voi, copiii mei. Vina mea a fost că nu am fost atentă la voi, dar nu eu v-am omorât, nu eu v-am aruncat pe geam.

Stați în banca voastră, nu mai criticați, că eu știu mai bine ce este. Nu mi-am omorât eu copiii. Sunt copiii mei, îi iubesc și sufăr enorm după ei”,  a spus femeia, într-un live pe TikTok.

ADVERTISEMENT