Life

Ce s-a ales de Mitică, tatăl Geaninei din Las Fierbinți. Ce face acum Gabriel Radu, actorul iubit de milioane de români

Ce s-a ales de Mitică, tatăl Geaninei din Las Fierbinți. Cu ce se ocupă acum celebrul actor Gabriel Radu, iubit de mulți români.
07.05.2023 | 19:18
Ce sa ales de Mitica tatal Geaninei din Las Fierbinti Ce face acum Gabriel Radu actorul iubit de milioane de romani
Ce s-a ales de Mitică din Las Fierbinți. Foto Captură Pro TV
ADVERTISEMENT

Ce s-a ales e Mitică, tatăl Geaninei din Las Fierbinți. Ce face acum Gabriela Radu, un actor pe care îl iubesc mulți români. Actorul a jucat primul său rol în anul 2001.

Ce s-a ales de Mitică, jucat de Radu Gabriel

Acesta a jucat și în Las Fierbinți, acolo unde l-a interpretat pe tatăl Geaninei, jucată de actrița Anca Dumitra. Radu Gabriel este profesor la Universitatea de teatru din București și joacă pe scena Teatrului de Comedie.

ADVERTISEMENT

Actor, regizor, scenarist și profesor, este descrierea pe care și-o face el însuși pe rețelele de socializare. Actorul în vârstă de 66 de ani este profesor universitar și predă analiza textului dramatic. Radu Gabriel a predat și situația comică până în 2005.

Radu Gabriel a interpretat până în acest moment peste 30 de locuri roluri în diferite seriale de comedie, scenete sau sketch-uri. Pe lângă faptul că este actor, acesta este și autor de piese scenarii și dramatizări, pentru teatru și televiziune.

ADVERTISEMENT

Celebrul actor a câștigat în anul 2005 concursul de proiecte de comedie organizat de televiziunea română cu scenariul Ai lu’ Gorobete.

Tatăl Geaninei din Las Fierbinți a picat admiterea la Teatru

Actorul din Las Fierbinți a dat prima dată la teatru în anul 1979. Nu a fost cu noroc de această dată și s-a orientat către o altă carieră. Astfel, acesta a devenit depanator de televizoare, lucru pe care l-a făcut vreme de șapte ani în Buzău.

ADVERTISEMENT

Nu a renunța la actorie și a jucat în spectacolele unei trupe de amatori până când a încercat din nou să ia examenul de admitere la teatru.

După ce a absolvit facultatea, Radu Gabriel a devenit profesor, lucru de care spune că este foarte mândru. „Eu sunt tare mândru, fiind şi un fel de antrenor la UNATC de vreo 30 de ani, sunt foarte bucuros să văd oameni cu care am lucrat când erau studenţi, îi văd atât de buni în toate filmele, fără excepţie, sunt excepţionali!

ADVERTISEMENT

D-aia zic că filmul e puţin, copiii ăştia, dacă vin de 20-25 de ani încoace înspre teatru şi înspre film, imensul lor talent şi marea lor disponibilitate ar merita mult mai multe filme”, spunea Radu Gabriel pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT