News

Ce s-a găsit în milioane de sticlele cu apă pe care mulți adoră să le bea. Șocul e mare

Compania forțată să distrugă milioane de sticle de apă contaminate. Cum s-a ajuns la această situație după o monitorizare
25.04.2024 | 08:04
Ce sa gasit in milioane de sticlele cu apa pe care multi adora sa le bea Socul e mare
Contaminare în masă. Compania Perrier distruge milioane de sticle de apă în regiunea Gard, Franța. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Compania Perrier a primit instrucțiuni să elimine două milioane de recipiente de apă după ce s-a descoperit o bacterie cu origini fecale în una dintre sursele sale din Gard, regiunea de sud a Franței.

Milioane de sticle de apă contaminate cu bacterii

Potrivit euronews.com, mai multe loturi de sticle, echivalentul a câteva sute de paleți, au fost eliminate, conform declarațiilor făcute de compania Nestlé.

ADVERTISEMENT

Deși compania nu a oferit detalii despre natura contaminării, aceasta asigură consumatorii că toate sticlele disponibile pe piață pot fi consumate în deplină siguranță.

Compania Nestlé a fost anterior criticată pentru modul în care a gestionat mărcile sale de apă Vittel, Contrex și Hépar, precum și marca Perrier, prin tratare neconformă.

ADVERTISEMENT

Grupul a indicat că o problemă microbiologică izolată a apărut ca urmare a ploilor abundente legate de furtuna Monica care a afectat sud-estul Franței la mijlocul lunii martie a acestui an.

Sursa de apă, situată în Vergèze, aproape de Nîmes, furnizează apă pentru marca Perrier încă de la înființarea acesteia în 1903. Acum, aceasta este supusă unei supravegheri foarte consolidată, mai ales după solicitarea autorităților reluarea activității sale va fi autorizată sub controlul acestora, conform Nestlé.

ADVERTISEMENT

Compania ar fi recurs la metode ilegale pentru a menține calitatea

Sursa de apă, care este situată în Vergèze, aproape de Nîmes, furnizează apă pentru marca Perrier încă de la prima apariție a firmei pe piață în 1903. Acum, aceasta este supusă unei supravegheri foarte consolidată, mai ales după solicitarea autorităților reluarea activității sale va fi autorizată sub controlul acestora, conform Nestlé.

De asemenea, producătorul de apă minerală a fost criticat încă din ianuarie, când a recunoscut că a utilizat tratamente interzise asupra unor mărci pentru a menține calitatea.

ADVERTISEMENT

Începând din aprilie, compania a intensificat supravegherea forajelor sale din Franța sub controlul autorităților, conform declarațiilor sale pentru presa franceză. Anul trecut, unele surse de apă au fost suspendate în regiunea Vosges.

În altă ordine de idei, pe data de 11 aprilie, Senatul francez a inițiat o misiune parlamentară de informare pentru a investiga eșecurile statului în ceea ce privește controlul producătorilor de apă îmbuteliată.

ADVERTISEMENT