Life

Ce s-a întâmplat cu femeia care l-a jignit pe Arsenie Boca. Dezvăluirea știută de puțină lume

Ce a pățit persoana care l-a înjurat pe Arsenie Boca. Detaliile uimitoare scoase de iveală de o rudă apropiată, abia acum.
15.06.2023 | 15:00
Ce sa intamplat cu femeia care la jignit pe Arsenie Boca Dezvaluirea stiuta de putina lume
Ce a pățit persoana care l-a înjurat pe Arsenie Boca. Detaliile scoase de iveală de o rudă apropiată. Sursa foto: crestinortodox.ro
ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu femeia care l-a jignit pe părintele care s-a născut la data de 29 septembrie 1910, la Vața de Sus, în Hunedoara. Dezvăluirea știută de puțină lume. Nepoata sa a povestit o întâmplare uimitoare.

Ce a pățit persoana care l-a înjurat pe Arsenie Boca. Detaliile scoase de iveală de o rudă apropiată

Zoe Dăian, nepoata lui Arsenie Boca, a mărturisit ce a pățit persoana care l-a înjurat pe regretatul părinte. Psihologul a subliniat că este vorba chiar de mama sa, care într-un moment greu i-a adresat cuvinte urâte acestuia.

ADVERTISEMENT

După ce a stat trei luni la Schitul Românesc Prodromu de la Muntele Athos, duhovnicul a ajuns la Mănăstirea Sâmbăta de Sus din județul Brașov. Se întâmpla în anul 1939, loc în care era vizitat des de rudele sale.

Printre acestea se afla și mama nepoatei sale care l-a drăcuit de două ori pe Părinte pe drumul spre lăcașul de cult. Având o capacitate de a cunoaște totul, duhovnicul i-a spus că știe vorbele pe care i le-a adresat.

ADVERTISEMENT

„Eu am plâns foarte mult pentru că el nu mai vine acasă. Eram mică şi nu mai avea cine să mă ocrotească. Într-o zi, tata ne-a trimis pe mine şi pe mama la Sâmbăta. I-a făcut mama prăjiturile preferate, i-a pus o tablă de slănină, şuncă, pâine de casă.

Am coborât în gara Voila şi mai aveam 15 km. până la mănăstire. El nu ştia că venim, bagajul greu, căldură mare de iulie, nicio umbră de copac. Mama nu mai putea să meargă şi a zis de două ori:

ADVERTISEMENT

«Fire-ai al dracului, Zian. M-ai făcut să vin până aici, că nu ţi-ai găsit o mănăstire mai aproape de casă». Mai aveam de mers. La un moment dat, brusc, el ne-a ieşit în cale şi zice: «Mărioară, Mărioară, de două ori m-ai drăcuit pe drum».

Mama a încremenit. El s-a apropiat de mine şi mi-a zis: «Tu ai crescut. Acum asta e casa mea. De-acum, voi veniţi la mine. Eu voi veni acolo mai rar»”, a povestit Zoe Dăian pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Arsenie Boca, sfaturi înțelepte pentru oameni

Arsenie Boca avea numeroase sfaturi înțelepte pentru oameni. Nepoata sa, Zoe Dăian, a mai spus în același interviu că Părintele voia să-i facă pe români să creadă mai mult în taina spovedaniei și a împărtășaniei.

De asemenea, duhovnicul credea că rugăciunea și postul contează mai puțin decât spovedania. El alegea întotdeauna persoanele pe care le asculta și de fiecare dată știa când cineva nu spunea totul. Recomanda săptămânal spovedania, mai ales pentru preoți.

Totodată, îi îndemna pe toți să deschidă zilnic Biblia și să citească măcar un paragraf, iar dacă nu au suficient timp măcar să o țină în mână. În plus, Arsenie Boca nu se număra printre preoții care dădeau canoane.

ADVERTISEMENT
Tags: