Life

Cum să faci cea mai bună salată de cartofi. Secretul germanilor pentru gustul perfect

Tu știi cum să prepari cea mai delicioasă salată de cartofi germană? Există niște ingrediente cheie care îi dau un gust cu adevărat special.
16.06.2023 | 07:24
Cum sa faci cea mai buna salata de cartofi Secretul germanilor pentru gustul perfect
Cum să faci cea mai bună salată de cartofi. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să prepari o salată de cartofi germană delicioasă, este bine să știi că gustul este oferit de alte ingrediente. Poate pare o rețetă banală la prima vedere, însă este bine să respecți fiecare indicație în parte.

Cum să faci cea mai bună salată de cartofi

O salată de cartofi este perfectă vara. Preparatul este unul ușor și de asemenea și sățios. Astfel, nu vei mai avea nevoie de nicio friptură lângă și cu siguranță vei mai prepara din nou rețeta de poftă.

ADVERTISEMENT

Mai jos îți prezentăm rețeta pentru salata de cartofi germană. Un ingredient cheie este ”baconul”. El este cel care va da o aromă deosebită preparatului tău. De asemenea, este important și cât timp ții cartofii la fiert, dar și cum să îi combini.

Lista de ingrediente necesare pentru o salată de cartofi germană delicioasă este următoarea:

  • 10 cartofi rosii, medii
  • 2 linguri de muștar
  • 2 oțet de mere
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță de piper negru
  • 30g pătrunjel tocat
ADVERTISEMENT

Ingredientul care dă un gust aparte rețetei

Și ”baconul” necesită de asemenea o preparare atentă. Ai nevoie de 250 de grame de tofu aromat tăiat felii. La acesta se mai adaugă și o linguriță de praf de chimion, una de boia afumată, dar și una de praf de usturoi.

După cum este deja clar, primul lucru pe care îl vei face atunci când te apuci de această rețetă este să speli cartofii și să îi cureți. Aceștia se pun ulterior la fiert, în apă suficientă. Trebuie să fiarbă în jur de 20 de minute, până când devin moi.

ADVERTISEMENT

După acest pas vei scurge apa și vei lăsa cartofii la răcit, iar mai apoi îi vei tăia în bucăți mari. Urmează prepararea ”baconului”. Pentru asta ai nevoie de o tigaie pe care o încingi alături de ulei.

Pui feliile de tofu, alături de restul condimentelor menționate mai sus și amesteci continuu. Vei vedea că tofu o să devină crocant, iar acela este momentul când iei preparatul de pe foc și îl lași deoparte.

ADVERTISEMENT

În aceeași tigaie, fără să o speli, pui oțetul alături de muștar și de usturoiul zdrobit. Acestea vor fi prăjite vreme de 2 minute amestecând continuu, iar la final se adaugă fulgii de ardei, alături de sare, piper, dar și zahăr.

Vei observa că treptat, sosul devine mai dens. Atunci se pun și cartofii în sosul obținut, se acoperă cu un capac și se lasă cinci minute până când absorb întreaga aromă. Faimoasa saltă de cartofi germană poate fi servită la final alături de niște pătrunjel tocat.

ADVERTISEMENT