Iată ce poți face dacă un alt șofer ți-a ocupat locul de parcare. Există o metodă legală la care poți apela pentru a-ți recupera locul. Conducătorul auto respectiv ar putea fi amendat.
Poate ți s-a întâmplat, cel puțin o dată, ca un alt șofer să-ți ocupe locul de parcare. Astfel de probleme se întâmplă frecvent în rândul conducătorilor auto, dar pot fi soluționate fără a exista scandaluri.
În general, locurile de parcare din orașe sunt administrate de autoritățile publice, de instituții care sunt aflate în subordinea primăriei, dar și de companii private.
Unele dintre aceste parcări se pot închiria pe diverse perioade. În București, de exemplu, proprietarul unei mașini poate închiria un loc de parcare, din spatele blocului, pentru 12 luni. În perioada în care locul este închiriat, este singurul care are dreptul să parcheze mașina acolo.
Cu toate acestea, există situații în care se poate întâmpla ca altcineva să ocupe locul de parcare pe care tu îl plătești. În astfel de cazuri, mulți șoferi care parchează pe un loc de parcare care nu le aparține lasă numărul de telefon în parbriz.
În acest fel, proprietarul locului respectiv îl poate contacta pentru a-și muta mașina în altă parte. Sunt, însă, cazuri în care șoferii parchează pe locurile altor persoane fără a-și lăsa numărul, fie că o fac sau nu cu intenție.
Într-o asemenea situație, trebuie să știi că există două variante. Poți aștepta până când șoferul care a parcat pe locul tău revine la mașină. Mai există, totuși, și o altă variantă legală.
Poți apela la Poliția Locală pentru a raporta această problemă. Un echipaj va fi trimis către tine și va ridica mașina șoferului care a parcat neregulamentar, acesta urmând să primească o amendă.
În afară de amenda pentru faptul că a parcat neregulamentar, acesta va avea de achitat și o taxă pentru transportul și depozitarea autoturismului, notează promotor.ro.
Deși este legală, această metodă poate fi una care ți-ar putea da mai multe bătăi de cap. Poliția Locală nu răspunde întotdeauna prompt la asemenea solicitări, iar mașinile de ridicare pot ajunge destul de greu.
Legea 273/2020 reglementează condițiile în care se pot ridica mașinile care sunt parcate neregulamentar. Utilizarea fără drept a locului de parcare aflat pe spațiul public se poate amenda cu până la 2.500 de lei.