Țuica este o băutură alcoolică foarte apreciată la noi în țară, iar prepararea acesteia necesită multă atenție, altfel poate ieși acră sau tulbure. Iată ce greșeli trebuie să eviți atunci când o prepari.
Printre cele mai apreciate băuturi alcoolice consumate de români se numără țuica, recunoscută chiar și la nivel internațional. Deși se găsește destul de ușor, prepararea acesteia necesită respectarea mai multor pași importanți.
În acest sezon, mulți români prepară țuică și o lasă în cămară pentru a se putea bucura de gustul ei în sezonul rece, dar sunt câteva trucuri pentru ca băutura să iasă așa cum trebuie.
De multe ori, chiar dacă ai impresia că faci totul ca la carte, se poate întâmpla ca țuica să fie amară, acră sau tulbure, însă există mai multe motive pentru care se poate întâmpla acest lucru.
Alegerea fructelor reprezintă un pas foarte important dacă vrei ca țuica să iasă bine. În cazul în care fructele sunt acide, se poate întâmpla ca gustul băuturii să fie acru sau amar.
Astfel, trebuie să te asiguri că fructele sunt de calitate și că procesul de fermentație este realizat corespunzător. De asemenea, distilarea se face în condiții igienice, notează spynews.ro.
Atunci când țuica iese tulbure, acest lucru înseamnă nu este depozitată unde trebuie. De exemplu, nu este bine să o ții într-un loc unde este foarte frig, cum ar fi frigiderul.
Țuica trebuie păstrată la temperatura camerei sau în cămară, într-un loc care nu este foarte rece. Distilatele care au mai puțin de 45% alcool se tulbură destul de repede, așa că trebuie ținute într-un loc corespunzător.
În plus, trebuie să ai mar grijă atunci când torni țuica în sticle. Băutura trebuie să aibă 20 de grade Celsius în acel moment, altfel se va tulbura.
Țuica este consumată mai ales în sezonul rece, iar românii obișnuiesc să guste din aceasta la masă. Deși conține o cantitate mare de alcool, s-a constat că ajută la digestie și la îndepărtarea grăsimilor acumulate în organism.
Cu toate acestea, țuica poate fi consumată cu moderație, în cantități mici, de maximum 32 ml zilnic. Potrivit specialiștilor, atunci când afară este foarte frig, nu este bine să consumi țuică sau alte băuturi alcoolice.
Unele persoane obișnuiesc, iarna, să fiarbă țuica și să pună zahăr în ea zahăr, fulgi de ciocolată sau piper. Nu se consumă înainte de micul dejun sau după masa de seară.