Life

Ce să nu faci în timpul postului ca să nu te îngrași. Carmen Brumă a spus ce alimente trebuie să evităm, de fapt

Dacă vrei să nu te îngrași în timpul postului, e bine să eviți anumite alimente. Carmen Brumă vine cu sfaturi esențiale în acest sens.
23.03.2024 | 06:30
Ce sa nu faci in timpul postului ca sa nu te ingrasi Carmen Bruma a spus ce alimente trebuie sa evitam de fapt
Ce să nu faci în timpul postului ca să nu te îngrași. Sursă foto: Facebook, Pixabay / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este esențial să știi ce să nu faci în timpul postului ca să nu te îngrași. Carmen Brumă vine cu recomandări importante și spune ce alimente trebuie să evităm, dar și ce alimente putem consuma fără griji.

Ce să nu faci în timpul postului ca să nu te îngrași

Postul Paștelui a început deja și este de altfel cel mai aspru dintre toate. Acest post durează 48 de zile. Iar credincioșii trebuie să renunțe la produse precum lapte, brânză, ouă, dar și carne.

ADVERTISEMENT

Și totuși ce să faci ca să nu te îngrași în timpul postului? Deși renunțăm la aceste alimente, s-ar putea să fim tentați să consumăm altele care vor avea rezultate devastatoare asupra siluetei noastre.

Carmen Brumă recunoaște că nu mai ține post de ceva timp. Pe de altă parte, vedeta vine cu sfaturi esențiale pentru cei care țin post dar se tem ca nu cumva să ia în greutate după această perioadă.

ADVERTISEMENT

Mâncarea de post nu este o mâncare de dietă. Drept urmare, sunt anumite preparate, care atunci când sunt consumate în exces, ne pot crea probleme, iar de aici apar și kilogramele nedorite. Ce să facem în acest sens?

Carmen Brumă recomandă un meniu cât se poate de corect și de echilibrat. Ce să nu consumi ca să nu te îngrași în timpul postului? Nutriționistul spune că mezelurile de post și maioneza pot fi un pericol pentru siluetă.

ADVERTISEMENT

Recomandările lui Carmen Brumă

„Eu am un regim, un program de post în care meniul e foarte corect alcătuit și foarte echilibrat, astfel încât să nu te îngrași în perioada cât ții post. Pentru că sunt foarte multe persoane care se îngrașă și asta deoarece consumă foarte mulți carbohidrați, și nu-și construiesc corect dozele.

Tocmai de aceeea, am creat acest program de post, care conține foarte multe variante de mese sănătoase și echilibrate exact așa cum trebuie”, a declarat vedeta, pentru Click.

ADVERTISEMENT

Șnițelele de post, dar și hamburgerul de post, sunt alimente procesate care conțin cantități mari de carbohidrați simpli. Astfel, oricând de delicioase ar fi ele, cel mai bine ar fi să le evităm.

Carmen Brumă ne mai recomandă să mâncăm suficiente proteine vegetale. Cât despre dulciurile vegane, s-ar putea ca acestea să aibă mai multe calorii decât cele convenționale, avertizează nutriționistul.

Iar asta e valabil în special la dulciurile car au creme, ori blaturi din nuci sau alune. Carmen Brumă mai spune că e bine să avem și alimente bogate în vitamina C în meniul zilnic. Iar aici avem fie lămâia, fie pătrunjelul.

Și totuși ce putem consuma fără griji? Dacă vrei să nu te îngrași în timpul postului, optează pentru leguminoase. Aici ai de ales dintre linte, fasole, ori mazăre. De asemenea, quinoa, dar și nucile și semințele neprăjite pot fi o alternativă sănătoasă.

ADVERTISEMENT