Life

Ce să nu faci în ziua nunții. Semnele care prevestesc ghinionul în mariajul tău

Ce să nu faci, sub nicio formă, în ziua nunții tale. Mirii care nu respectă aceste tradiții vor avea parte de ghinion și probleme în căsnicie.
29.03.2024 | 16:06
Ce sa nu faci in ziua nuntii Semnele care prevestesc ghinionul in mariajul tau
Ce nu trebuie să faci, sub nicio formă, în ziua nunții. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Credincioșii știu foarte bine că în Postul Paștelui nu fac nunți și nici cununii. Însă, după cele șapte săptămâni dedicate purificării spirituale, îndrăgostiții își pot planifica marele eveniment din viața lor. Cei care vor să aibă un mariaj fericit, lipsit de probleme, trebuie să respecte câteva obiceiuri în ziua nunții.

Patru obiceiuri care aduc ghinion în ziua nunții

Nunta este unul dintre evenimentele cele mai importante din viața unui cuplu. Tinerii îndrăgostiți aleg să își unească destinele în fața lui Dumnezeu și își jură iubire și loialitate până la moarte. Însă, pentru un mariaj fericit și fără ghinioane, mirii mai trebuie să fie atenți la câteva aspecte.

ADVERTISEMENT

Nunta este un eveniment cu multe tradiții pe care mirii trebuie să le respecte. Se spune că cine alege să le ignore va avea numai ghinion în mariaj și nimic nu va merge bine. Aceste tradiții s-au perpetuat din generație în generație și au ajuns să joace un rol important în ziua cea mare.

Una dintre cele mai importante superstiții este cea legată de mire și mireasă care nu trebuie să se vadă deloc înainte de ceremonia de la biserică. Cei doi trebuie să evite orice contact vizual dacă vor să nu aibă ghinion în mariaj.

ADVERTISEMENT

În ziua nunții, toată lumea prezentă și în special mirii nu trebuie să verse lichide. Toate lichidele trebuie manevrate cu mare grijă pentru a nu atrage ghinionul de partea viitorilor soți.

La fel de grijulie trebuie să fie și manevrarea oglinzii. Deși mireasa va fi tentată să se uite constant să vadă cum arată, ar face bine să stea cât mai departe de acest obiect. Se spune că aduce ghinion, mai ales dacă se sparge din neatenție.

ADVERTISEMENT

Cei care merg împreună cu viitorii miri la biserică nu trebuie să aducă flori. Tradiția spune că orice floare adusă înainte de ceremonia atrage ghinionul, iar mariajul cuplului va fi unul problematic.

Tradiții care atrag norocul de partea viitorilor soți

Însă, tot legate de marea zi a nunții sunt și câteva tradiții care atrag norocul și belșugul ca un magnet de partea proaspeților căsătoriți. Se spune că, atunci când mirele și mireasa ies din biserică, nuntașii trebuie să arunce cu orez pentru a aduce fertilitate cuplului.

ADVERTISEMENT

Mireasa mai poate atrage norocul și prosperitatea financiară de partea sa și a soțului ei dacă pune o monedă în pantof. Aceasta trebuie să poarte pantofii cu moneda toată ziua pentru a se asigura că nu va duce niciodată lipsă de bani.

Tot de pe lista obiceiurilor norocoase face parte și purtarea unui obiect de culoare albastră. În special, această tradiție este mult mai respectată peste hotare, acolo unde mirii poartă ceva albastru, ceva nou și ceva vechi.

ADVERTISEMENT