Life

Ce să nu faci niciodată cu oțetul alb. Multe gospodine comit aceste greșeli

Detaliul pe care nu multe gospodine îl cunosc despre oțetul alb. Greșelile care pot produce daune serioase în orice locuință.
19.03.2024 | 10:27
Ce sa nu faci niciodata cu otetul alb Multe gospodine comit aceste greseli
Nu multe gospodine știu cât de periculos poate fi oțetul alb. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Oțetul alb este unul dintre cele mai populare alimente din bucătăria oricărei gospodine. De-a lungul timpului, aceasta a început să aibă mai multe întrebuințări. Gospodinele din lumea întreagă îl folosesc chiar și atunci când fac curat, fără să știe căror riscuri se supun.

Experții în curățenie spulberă miturile legate de oțetul alb

Situațiile extreme cer măsuri extreme așa că, de foarte multe ori, din dorința de a curăța ”lună” casa, gospodinele apelează la oțetul alb. În ultima vreme, au început să circule din ce în ce mai multe trucuri de curățare a diverselor electrocasnice cu oțet alb. Însă, puțini sunt cei care știu cât de dăunător poate fi acesta.

ADVERTISEMENT

Deși pare că este de ajutor la curățenie, un expert a reușit să spulbere toate miturile. Acesta a spus că în fiecare casă există cel puțin patru zone cheie în care nu ar trebui să se folosească niciodată oțetul alb.

Pentru multe persoane, oțetul alb este mult mai eficient decât multe produse de brand. Însă, înainte de a fi utilizat, ar trebui să se cunoască foarte bine compoziția lui, dar și efectele pe care le are asupra anumitor obiecte.

ADVERTISEMENT

Expertul în curățenie Sarah Dempsey a dezvăluit pentru mirror.co.uk cele patru locuri unde nu ar trebui să folosești niciodată oțetul alb. Pe cât de tentant este, pe atât de dăunător poate fi pentru obiectele vizate.

Pe ce obiecte să nu folosești niciodată oțetul alb

În primul rând, nu folosi oțetul alb niciodată pe oglinzi. Deși mulți entuziaști îl consideră un produs minune pentru astfel de suprafețe, Sarah nu îl recomandă deloc. Aceasta spune că oțetul alb poate pătrunde în spatele oglinzii, în zona care dă strălucire. În locul lui, puteți folosi o cârpa de microfibră și soluție specială.

ADVERTISEMENT

Următorul lucru de listă sunt mașinile de spălat. În online, au început să fie prezentate din ce în ce mai multe trucuri prin care cuva mașinii este curățată cu oțet. Deși mulți spun că elimina orice reziduu și miros neplăcut, Sarah Dempsey nu îl recomandă deloc.

Oțetul alb nu ar trebui să fie folosit în mașina de spălat pentru că poate dăuna garniturilor de cauciuc sau furtunurilor. La fel ca și în cazul mașinii de spălat, oțetul alb poate slăbi și componentele mașinii de spălat vase.

ADVERTISEMENT

Oțetul alb nu este recomandat nici pentru spălarea blaturilor de lucru fabricate din marmură sau din piatră naturală. Acesta poate diminua luciul și, în cele din urmă, duce la deteriorarea pietrei.

Sarah Dempsey i-a sfătuit pe toți să renunțe la a mai folosi oțetul atunci când vor să curețe diverse electrocasnice, printre care și fierbătorul de apă. Pe piață, există multe produse eficiente care nu dăunează și care sunt concepute special pentru fiecare material.

ADVERTISEMENT