Life

Ce să nu faci niciodată la volan. Sfaturi utile care îți pot salva viața

Tu știi ce să nu faci la volan? Niște greșeli care la prima vedere par banale pot provoca o adevărată tragedie. Despre ce este vorba?
23.07.2023 | 21:43
Ce sa nu faci niciodata la volan Sfaturi utile care iti pot salva viata
Ce să nu faci niciodată la volan. Sură foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ce să nu faci niciodată la volan, dacă ești șofer? Îți prezentăm niște sfaturi care îți pot salva viața. Deși la prima vedere par niște greșeli cât se poate de banale, ele pot duce la tragedii pe șosele.

Ce să nu faci niciodată la volan

Chiar dacă ai permis de conducere de puțin timp, sau de ani buni, este bine să știi ce să nu faci la volan. Unele lucruri nu sunt neapărat prevăzute în Codul Rutier. Chiar și așa, unii șoferi cu experiență le cunosc foarte bine.

ADVERTISEMENT

Motor Biscuit a realizat o listă cu ce să nu faci niciodată la volan. Primul lucru este să nu conduci mașina dacă ești obosit. Este clar deja că odată ce ai ajuns la volanul mașinii, ai o responsabilitate uriașă asupra ta, dar și asupra celorlalți pasageri, sau participanți la trafic.

Astfel, dacă te simți obosit, mai bine cheamă un taxi. De asemenea, evită să verifici constant telefonul mobil în timp ce conduci. Iar această regulă se aplică în special când ești obosit. Orice mesaj poate să aștepte.

ADVERTISEMENT

Al doilea lucru pe care să nu îl faci niciodată la volan este să conduci cu viteză mică pe banda stângă. Banda stângă, evident, este pentru mașinile care se deplasează mai repede, ori care vor să le depășească pe cele mai lente.

În cazul în care ești la volan și mergi încet, stai pe banda de la margine. În caz contrar, îi poți pune pe șoferi în situația în care să execute depășiri riscante. Al doilea pe care să nu îl faci niciodată la volan este așezarea într-un unghi mort.

ADVERTISEMENT

E bine sau nu să te bazezi pe sistemul de siguranță?

Dacă ai experiență știi cu siguranță ce este unghiul mort. Asigură-te, deci, că nu te așezi în unghiul mort al unui camion. Este posibil ca respectivul șofer să nu te vadă, drept urmare, un accident rutier poate avea loc oricând.

Ce altceva să nu faci la volan? Să nu conduci cu viteză prea mare. Chiar dacă te grăbești, încearcă să te încadrezi în limita admisă. Cea mai importantă este siguranța pe drumurile publice, atât pentru tine cât și pentru restul participanților la trafic.

ADVERTISEMENT

Iar pentru cei care au mașini noi, inteligente, vigilența rămâne cheia. Chiar dacă mașina ta are un sistem de siguranță, nu te baza mereu pe el. Ai grijă să fii atent la drum pentru că nu se știe când un eveniment neașteptat apare în trafic.

De asemenea, sistemele de siguranță nu sunt chiar atâta de avansate. Cel mai bun observator ești tu. Drept urmare, cât timp ești la volan, ai datoria de a fi atent la drum, indiferent de mașina pe care o conduci, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT