Ciorba de vită se află pe lista mâncărurilor rapide și din acest motiv multe persoane o pregătesc adesea. Totuși, și aceasta are secretele sale, iar un anumit ingredient adăugat poate strica întregul preparat.
Ciorba de vită este unul dintre cele mai apreciate preparate din întreaga lume, iar pe masa românilor se găsește adesea. Această mâncare se prepară rapid și este chiar și pe gustul celor mai pretențioși.
Există o mulțime de rețete, iar unele dintre acestea cuprind și o categorie importantă de plante aromatice. Printre acestea, se numără și pătrunjelul sau leușteanul, care pot da o savoare deosebită mâncării.
Totuși, acestea nu sunt mereu o alegere fericită. Atunci când vorbim despre ciorba de vită, leușteanul trebuie evitat, după cum spun marii bucătari. Acest condiment poate strica gustul cărnii și întreaga rețetă va fi ruinată.
Însă, există alte câteva condimente mult mai potrivite pentru acest fel de mâncare. De pildă, piperul negru merge foarte bine cu ciorba de văcuță. Același lucru poate fi spus și despre foile de dafin, tarhon sau frunzele de țelină uscate.
Pe de altă parte, există mai multe trucuri care te pot ajuta să ai o ciorbă de vită gătită ca la carte. În primul rând, pentru un gust delicios, dar și pentru un aspect mai plăcut. În plus, carnea se fierbe mai întâi la foc mare, pentru a face spumă.
Aceasta reprezintă, de fapt, sângele închegat și trebuie îndepărtată. Pe de altă parte, ca ciorba să fie și mai gustoasă, se recomandă folosirea oaselor, care se scot după ce își lasă aroma.
În plus, ca rețeta sa iasă așa cum trebuie, roșiile sau sucul de roșii se pun abia spre final, atunci când carnea și legumele sunt fierte aproape complet. Astfel, ciorba de vită va căpăta o dulceață aparte.
În cazul în care nu ai suc de roșii făcut în casă, poți folosi și bulion din comerț, neîndulcit, și conservat doar cu sare. Cu cât acesta este mai natural, cu cât ciorba va avea și mai multă savoare.