Life

Ce să nu ții niciodată pe noptieră în timp ce dormi. Obiectele banale care te vor stresa și îți vor perturba somnul

Lucruri pe care nu trebuie să le ții niciodată pe noptieră, în timp ce dormi. Obiectele banale care îți vor da o stare de agitație.
01.09.2023 | 19:02
Ce sa nu tii niciodata pe noptiera in timp ce dormi Obiectele banale care te vor stresa si iti vor perturba somnul
Sfaturi despre lucrurile pe care să le ții pe o noptieră. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Cât este de important somnul pentru voi? Calitatea acestuia ne influențează stilul de viață, potrivit medicilor. Un somn bun va contribui, de exemplu, la eficiența noastră la locul de muncă, iar unul prost ne va perturba gândurile, concentrarea.

Lucruri pe care să nu le ții pe noptieră când vrei să dormi

Se spune că trebuie să ținem cont de anumiți factori pentru a ne odihni în timpul nopții așa cum trebuie. Se recomandă să dormim în jur de 7-8 ore, pentru a-i da organismului suficient răgaz pentru a se reface, și să evităm contactul cu unele obiecte.

ADVERTISEMENT

Lucrurile pe care le ținem pe noptieră ne pot agita. Din cauza lor, riscăm să ne trezim a doua zi obosiți. Ne vom mira apoi că am dormit conform intervalului indicat de doctori și că, în loc să ne simțim mai bine, dimpotrivă, mai extenuați.

Pe lângă faptul că este nevoie să fii prudent la lucrurile pe care le așezi pe noptieră, află că este extrem de relevantă și curățenia. Un spațiu aerisit, ordonat și bine igienizat îți va oferi de fiecare dată confort și vei reuși să te destinzi pe deplin.

ADVERTISEMENT

Într-un dormitor, respectiv pe o noptieră, nu ar trebui să existe dispozitive tehnologice, precum telefonul, laptopul sau tableta. Din ce cauză? Ele conțin unde magnetice, pe care le emit și așa ne este afectată întreaga dispoziție. Le puteți așeza într-o altă încăpere din locuință.

Nici televizorul sau calculatorul nu este bine să fie amplasate în dormitor, fiindcă sunt la fel de nocive. Evitați și să le utilizați cu o oră înainte de somn. Lumina albastră pe care o conțin vă consumă mult din melatonină, hormonul care ne oferă senzația de somn și ne reglează organismul într-un astfel de interval.

ADVERTISEMENT

Facturile și alte documente pe care trebuie să le achiți nu le ține în dormitor

Facturile și documentele nu îți dau o stare bună când le vezi. Așadar, de ce le-ai avea lângă tine când încerci să te odihnești. În mod inconștient, se va instala o stare de îngrijorare, care îți va perturba somnul. Este posibil să te trezești în timpul nopții și să nu mai poți adormi până ce se luminează.

Nu așeza pe noptieră nici obiecte parfumate, precum deodorantul de corp, cel de cameră sau o sticlă de parfum. Vei inhala aroma și riști să ai un coșmar din cauză că poate fi percepută greșit de creier. De altfel, te expui îmbolnăvirii, căci avem nevoie de un aer curat pentru a respira.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea, evitați și să mâncați înainte de culcare. Stomacul încărcat nu va lăsa creierul să se odihnească. Îl va ține activ non-stop și așa nici voi nu veți avea un somn calitativ. Ultima masă este bine să o luați la ora 18:00 sau 19:00.

ADVERTISEMENT
Tags: