Life

Ce să pui în aluatul de mucenici moldovenești ca să îți iasă pufoși. Ingredientele care îi fac să ți se topească în gură

Care sunt produsele ce se adaugă în compoziția de mucenici moldovenești pentru a ieși delicioși și moi. Așa devin savuroși.
08.03.2024 | 12:35
Ce sa pui in aluatul de mucenici moldovenesti ca sa iti iasa pufosi Ingredientele care ii fac sa ti se topeasca in gura
Care sunt produsele ce se adaugă în compoziția de mucenici moldovenești pentru a ieși delicioși și moi. Așa devin savuroși. Sursa foto: goveggie.ro
ADVERTISEMENT

Ce să pui în aluatul de mucenici moldovenești ca să îți iasă pufoși. Ingredientele care îi fac să ți se topească în gură. Rețeta aceasta se pregătește în fiecare an pe 9 martie când se sărbătoresc cei 40 de Mucenici și este una simplă.

Care sunt produsele ce se adaugă în compoziția de mucenici moldovenești pentru a ieși delicioși și moi. Așa devin savuroși

Care sunt produsele ce se adaugă în compoziția de mucenici moldovenești pentru a ieși delicioși și moi. Așa devin savuroși fără să depui eforturi majore și să petreci ore bune în bucătărie. Timpul de coacere scade considerabil.

ADVERTISEMENT

Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din aluatul acestei rețete constă în drojdia sau maiaua care se folosește. Aceasta trebuie să fie neapărat proaspătă pentru a crește frumos și armonios compoziția.

Aluatul va crește mai bine și mai repede și în plus, va fi foarte pufos. De asemenea, un alt sfat pe care trebuie să-l folosească gospodinele constă în făina care trebuie să fie de calitate. Asigură-te că ai cumpărat făina potrivită!

ADVERTISEMENT

În plus, laptele trebuie încălzit puțin înainte de a fi amestecat cu drojdia. Acest pont ajută ca drojdia să se dizolve mult mai bine. Totodată, pentru mucenicii moldovenești ouăle folosite se separă în două vase diferite.

Albușurile se bat spumă. Pentru un preparat pufos și delicios este foarte important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Așadar, acestea trebuie scoase de la frigider înainte de a începe pregătirea rețetei.

ADVERTISEMENT

Un alt ingredient secret care se folosește adesea de unele gospodine este oțetul. Și acesta are rolul de a face aluatul pufos. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de oțet în compoziția aluatului înainte de a se lăsa la crescut.

Mucenicii moldovenești, o rețetă perfectă pentru 9 martie

Mucenicii moldovenești reprezintă o rețetă perfectă pentru 9 martie. Dacă se ține cont de sfaturile de mai sus mai trebuie să se frământe aluatul la mixer, turnându-se treptat laptele călduț pentru a se amesteca bine toate ingredientele.

ADVERTISEMENT

Aluatul obținut se frământă și de mână preț de câteva minute și apoi se împăturesc marginile ca să fie mai bine afânat. Se fac mucenicii sub forma cifrei 8 și se lasă la crescut puțin înainte de a se pune la cuptor. Se coc la foc potrivit, punându-se sub ei o tavă cu apă ca să nu se ardă.

Se scot din cuptor și se dau prin siropul care se fac din 500 ml de apă, 50 de grame de zahăr, 50 de grame de miere, coaja de la o lămâie rasă și 300-350 de grame de nucă măcinată. În sirop se pot adăuga și diverse arome, în funcție de preferințele fiecărei gospodine.

Siropul pentru mucenicii moldovenești se pregătește la foc mic până devine consistent. Unele gospodine obișnuiesc să adauge în sirop și puțină miere diluată. După ce au fost însiropați bine mucenicii se dau prin nuca măcinată.

ADVERTISEMENT