Life

Ce să pui în aluatul pentru gogoși, ca să iasă foarte pufoase și să fie delicioase. Ingredientul secret al gospodinelor pricepute

Ce ingredient să adaugi în aluatul pentru gogoși dacă vrei să iasă delicioase. Nu le vei mai face niciodată altfel de acum înainte.
16.02.2024 | 15:17
Ce sa pui in aluatul pentru gogosi ca sa iasa foarte pufoase si sa fie delicioase Ingredientul secret al gospodinelor pricepute
Ce să pui în aluatul de gogoși ca să iasă pufoase. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă refuzi să faci gogoși acasă pentru că nu știi cum să pregătești aluatul pentru a fi pufoase, atunci următoarea rețetă este perfectă pentru tine. Nu le vei mai prepara în alt mod de acum.

Ce să pui în aluatul de gogoși ca să iasă pufoase

Gogoșile sunt delicioase și este aproape imposibil să nu te ducă cu gândul la copilărie. Se prepară relativ ușor, dar nu multe persoane preferă să le cumpere pentru că nu știu exact ce să pună aluat.

ADVERTISEMENT

Pentru cele mai pufoase gogoși, însă, trebuie să folosești un ingredient neașteptat. Nu multă lume s-ar gândi să adauge asta într-un preparat dulce, dar face adevărate minuni. După ce încerci o singură dată, nu le vei mai face altfel.

Astfel că, vei avea nevoie de: 500 gr. făină, 120 gr. unt sau margarină, 40 gr. drojdie proaspătă, 1 lingură zahăr, 1 linguriță de rom, 1 vârf de linguriță de sare, precum și coajă rasă de lămâie- atenție, aceasta trebuie să fie netratată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai sunt necesare: 5 gălbenușuri, 350 – 450 ml de lapte, zahăr pudră și zahăr vanilat. Ingredientul secret, care te va ajuta să obții cele mai pufoase gogoși, este cartoful. Îți vor trebui doi cartofi.

Modul de preparare pas cu pas

Fierbe cei doi cartofi, curăță-i și taie-i bucăți. Într-o parte din laptele încălzit, dizolvă drojdia și adaugă zahărul. Amestecă cele cinci gălbenușuri cu sare, apoi pune și esența de rom, zahărul vanilat și laptele rămas.

ADVERTISEMENT

Într-un bol, pune făina, untul înmuiat, coaja rasă de lămâie, laptele amestecat cu gălbenușurile și drojdia înmuiată în lapte și zahăr. Zdrobește cartofii foarte bine, până devin piure, și adaugă-i în compoziție.

Frământă bine aluatul și apoi lasă-l la dospit pentru cel puțin o oră. Pentru gogoși pufoase, este important să păstrezi compoziția într-un loc ferit de curenți de aer și călduros.

ADVERTISEMENT

Când aluatul a crescut, întinde-l într-o foaie groasă de aproximativ un deget și decupează gogoșile cu un pahar sau o cană. Ulterior, mai lasă-le la dospit măcar 20 de mine, apoi prăjește-le în ulei foarte fierbinte, pe ambele părți, notează delicatese.net. 

ADVERTISEMENT