Life

Ce să pui în cafea ca să scapi de senzația de balonare. Nu costă mult și găsești în fiecare magazin

Ingredientul pe care îl poți adăuga în cafea pentru a scăpa de la balonare. Este ieftin și la îndemâna oricărei persoane.
05.04.2024 | 08:51
Ce sa pui in cafea ca sa scapi de senzatia de balonare Nu costa mult si gasesti in fiecare magazin
Ingredientul pe care să-l adaugi în cafea pentru a scăpa de balonare. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Ingredientul la îndemâna oricui care de scapă de balonare. Nu trebuie decât să-l adaugi în cafea de dimineață și va face minuni pentru organismul tău. Costă câțiva lei și se găsește la orice magazin.

Ce să adaugi în cafea pentru a reduce balonarea

Balonarea se manifestă prin senzația de stomac mai plin decât în mod obișnuit, dureri sau disconfort abdominal și un abdomen umflat, plin, de obicei cu gaze. Cauzele țin, de cele mai multe ori, de alimentație.

ADVERTISEMENT

„Cel mai frecvent motiv pentru balonare este faptul că aveți multe gaze în intestin. Acest lucru poate fi cauzat de unele alimente și băuturi, cum ar fi unele legume și băuturi carbogazoase, sau prin înghițirea de aer atunci când mâncați”, a declarat un specialist, conform Mirror.

Există și cauze medicale, dar dacă ai cerut deja sfatul medicului și le-ai eliminat pe acestea. Trebuie să știi că există, de asemenea, remedii naturale care te vor ajuta să reduci drastic balonarea.

ADVERTISEMENT

De pildă, există un ingredient pe care îl poți adăuga chiar în cafeaua de dimineață. Este vorba despre un condiment ieftin, care se găsește la toate magazinele și care te poate scăpa cu ușurință de balonare datorită proprietăților sale.

„Unul dintre cele mai bune condimente antiinflamatorii pe care le puteți adăuga la cafea este scorțișoara”, a declarat dieticianul Trista Best. Acest ingredient este cunoscut pentru conținutul de „antioxidanți puternici și compuși antiinflamatori care pot ajuta la reducerea inflamației din organism”.

ADVERTISEMENT

Scorțișoara are în compoziție un compus numit cinnamaldehidă. Acesta contribuie la „dulceața sa naturală”, ceea înseamnă că nu va mai fi nevoie să adaugi zahăr sau siropuri suplimentare.

Alte remedii utile pentru balonare

De asemenea, în afară de scorțișoara adăugată în cafea, există mai multe remedii utile care te pot ajuta scapi de balonare. „Fă exerciții fizice în mod regulat pentru a-ți îmbunătăți digestia și pentru a preveni balonarea – exercițiile fizice te pot ajuta și atunci când te simți balonat.

ADVERTISEMENT

Mestecă cu gura închisă pentru a evita să înghiți aer. Bea multă apă. Mănâncă alimente bogate în fibre dacă ești constipat. Mănâncă mese mai mici, mai frecvente, în loc de mese mari. Masează-ți stomacul de la dreapta la stânga pentru a elibera aerul reținut”, au spus specialiștii.

ADVERTISEMENT