Life

Ce să pui în cartofii pe care-i faci la cuptor ca să le dai un gust demențial. Vor ieși mai buni ca la restaurant

Cum să prepari cei mai delicioși cartofi la cuptor. Ingredientul secret pe care ar trebui să îl adauge orice gospodină pentru un plus de savoare.
17.04.2024 | 08:15
Ce sa pui in cartofii pe carei faci la cuptor ca sa le dai un gust demential Vor iesi mai buni ca la restaurant
Cum prepari cei mai delicioși cartofi la cuptor, de post. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cartoful este una dintre cele mai consumate legume de către români. Fiind foarte versatil, acesta poate fi preparat în diverse moduri. Gospodinele gătesc cu ușurință orice fel de mâncare pe bază de cartofi și știu că nu au cum să dea greș cu ele. Însă, puține sunt cele care apelează la ingrediente secrete pentru preparate delicioase.

Preparatele din cartofi, cele mai bune variante pentru perioada postului

Fără doar și poate, cartoful este una dintre cele mai delicioase legume. De-a lungul timpului, acesta a fost inclus în diverse rețete și toate sunt la fel de savuroase.

ADVERTISEMENT

Acum, mai mult ca niciodată, în perioada postului, cartoful este leguma ”vedetă”. Foarte multe gospodine l-au introdus în meniu și au preparat fel de fel de mâncăruri cu ajutorul lui.

Una dintre cele mai încercate rețete din această perioadă este cea de cartofi la cuptor cu ierburi aromatice. Ingredientele nu sunt multe la număr și, așa cum îi spune și nume, cartofii sunt esențiali.

ADVERTISEMENT

Pentru prepararea acestui fel de mâncare aveți nevoie de un kilogram de cartofi, 2-3 linguri de ulei de măsline, 2-3 căței de usturoi și mix de ierburi aromatice. Aici, în funcție de preferințe se poate opta pentru busuioc, cimbru, rozmarin sau oregano.

Cum se prepară cei mai delicioși cartofi la cuptor

Pentru început, cartofii trebuie spălați foarte bine sub jet de apă. Nu este necesară curățarea de coajă, mai ales dacă aceasta este subțire. După acest pas, cartofii se taie în cubulețe, după care se condimentează cu sare, piper, usturoi, mixul de ierburi și ulei vegetal.

ADVERTISEMENT

Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt se pun cartofii. Este important ca aceștia să fie așezați într-un singur strat, pentru a se coace uniform. Dacă sunt suprapuși, riscați ca unele cuburi de cartofi să nu se coacă.

Cartofii au nevoie de maxim 40 de minute la cuptor pentru a se coace perfect. Din când în când, puteți să vă mai uitați la ei, deoarece este posibil să fie gata înainte de acest interval. De obicei, cuptorul este cel care face diferența.

ADVERTISEMENT

Înainte de a-i servi, cartofii trebuie lăsați să se răcească. Acum este momentul în care puteți presăra deasupra lor ierburi proaspete. Acestea vor infuza cartofilor o aromă aparte și îi vor face mai delicioși.

Cartofii la cuptor cu ierburi aromatice sunt varianta perfectă pentru perioada postului și nu numai. Fiind ușor de preparat, aceștia pot fi gătiți ori de câte ori nu aveți chef să stați prea mult în bucătărie.

ADVERTISEMENT