Ciorba de fasole este ideală pentru acest sezon, al postului Paștelui. Un preparat tradițional prin care îi poți impresiona pe cei dragi. Aceștia vor cere porție dublă datorită gustului deosebit pe care îl oferă un ingredient.
Ciorba de fasole este nu doar delicioasă, ci și bogată în vitamine. Acestea oferă energie, reglează digestia și ajută la întărirea sistemului imunitar. Lista de ingrediente pentru un astfel de preparat este complexă, dar utilă.
Pentru o ciorbă de fasole care să-ți aducă aminte de copilărie, ai nevoie de: 300 grame de fasole boabe, un morcov, două cepe medii, 100 de grame de țelină, o rădăcină de pătrunjel, ardei, 5-6 roșii , pătrunjel verde tocat, ulei, sare, piper și boia de ardei.
Asigurați-vă mai întâi de toate că legumele sunt bine spălate. Ulterior, puteți trece la etapa de preparare. Primul pas este să fierbeți fasolele. Puneți apă într-un vas încăpător și lăsați-o să dea în clocot.
Când deasupra apei se formează bule, înseamnă că are loc procesul de fierbere și trebuie pusă fasolea. Atenție, fasolea trebuie lăsată la „înmuiat” în prealabil, câteva ore, în apă rece. Nu uitați să adăugați sare când apa clocotește.
Odată ce fasolea a fiert treceți la adăugarea cepei și a ardeiului. Aceste legume trebuie tăiate mărunt și călite puțin în ulei anterior. Deasupra tigăii încinse mai puteți presăra o linguriță de boia de ardei.
Boia de ardei este ingredientul care intensifică toată aroma ciorbei de fasole. La 15 minute după ce ați completat cu cele menționate, reveniți asupra ciorbei cu țelina, rădăcina de pătrunjel și morcovul.
Spre final, mai adăugați și roșiile tăiate cubulețe și curățate de coajă, împreună cu sarea și piperul. Încă zece minute mai lăsați apoi ciorba de fasole pe foc și gata. Dacă v-ați asigurat că a fiert suficient, presărați și cu pătrunjel.
Ciorba de fasole se servește în mai multe feluri. O puteți asorta cu un ardei verde iute, cu o ridiche sau cu ceapă. Se poate servi cu pâine, ideal ar fi prăjită sau din făină integrală, dar se poate mânca și goală. Poftă bună!