Life

Ce să pui în compoziția pentru pandișpan ca să iasă foarte pufos. Ingredientul secret care completează perfect rețeta

Care este produsul care face din pandișpan unul moale și ușor. Aluatul ideal pentru acest desert direct de la marii cofetari.
12.11.2023 | 16:22
Ce sa pui in compozitia pentru pandispan ca sa iasa foarte pufos Ingredientul secret care completeaza perfect reteta
Care este produsul care face din pandișpan unul moale și ușor. Aluatul ideal pentru acest desert direct de la marii cofetari. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce să pui în compoziția pentru pandișpan ca să iasă foarte gustos. Ingredientul secret care completează perfect rețeta. Prăjitura aerată și incredibil de gustoasă poate fi simplă, dar și cu multe fructe sau chiar ciocolată.

Care este produsul care face din pandișpan unul moale și ușor. Aluatul ideal pentru acest desert direct de la marii cofetari

Care este produsul care face din pandișpan unul moale și ușor. Aluatul ideal pentru acest desert direct de la marii cofetari. Descoperă care este alimentul pe care trebuie neapărat să-l ai în casă înainte de a te apuca de treabă.

ADVERTISEMENT

Un truc mai puțin știut de gospodine este înlocuirea unei părți mici din făină cu amidon. Mai exact, este vorba de un sfert din acest produs care face din desert un preparat finit mai aromat și mai savuros cu fiecare gustare.

De asemenea, un alt secret ne amintește că se poate adăuga în compoziție puțină coajă rasă de lămâie, extract de vanilie sau nuci tocate. Acestea se pun direct în făină, înainte de a forma aluatul pentru rețeta culinară.

ADVERTISEMENT

Pentru a crește bine și frumos este indicat ca făina să se cearnă în prealabil. Totodată, pandișpanul iese perfect dacă aluatul se amestecă de sus în jos până când devine omogen. Mare grijă să nu amestecați prea mult în vas pentru că va crește în timpul coacerii.

Sfaturi pentru un pandișpan delicios și pufos

În aceeași notă, cofetarii ne mai transmit că forma de copt se umple cu aluat doar pe jumătate. Desertul se coace în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Timpul de coacere este de circa 25 de minute.

ADVERTISEMENT

E foarte important ca ușa de la cuptor să nu se deschidă în primele 15 minute de coacere ale pandișpanului. Printre ingredientele folosite pentru acest preparat simplu, rapid și delicios se află ouăle, laptele, zahărul și făina.

Uneori se mai adaugă praf de copt pentru a crește frumos și pentru a se coace perfect. De remarcat faptul că desertul nu are nevoie de drojdie, însă în compoziția lui se pot adăuga cu foarte mare încredere fructe sau ciocolată.

ADVERTISEMENT

Prăjitura este derivată din celebrul pate genoise, numită după orașul italian Genoa. În această localitate patiserul Giovan Battisata Cabona, care era în serviciul marchizului Domenico Pallavicini, inventa celebrul pandișpan în anul 1700.

ADVERTISEMENT