Supa cu găluște este unul dintre cele mai apreciate preparate din bucătăria românească. Totuși, nu multe persoane se încumetă să o pregătească de teamă că nu o să fie pufoase găluștele. Această problemă, însă, poate fi rezolvată rapid prin adăugarea unui ingredient secret.
Supa cu găluște este un preparat pe placul românilor, însă are și câteva secrete. Nu contează doar când sunt puse în oală, dar și cum sunt făcute. Căci, un ingredient secret le va face să fie cu adevărat pufoase și delicioase.
Astfel, pentru cele mai bune găluște, ai nevoie de: două ouă proaspete, 100 de grame de griș, un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, un vârf de cuțit de sare, precum și puțin ulei.
Pentru o rețetă ca la carte de supă, trebuie urmați următorii pași pentru găluște. Pentru început, se bat ouăle într-un bol, proces în care se adaugă bicarbonatul de sodiu și sarea.
Când compoziția este omogenizată complet, se toarnă grișul și se amestecă în permanență cu o furculiță. La final, în găluște se mai adaugă și câteva linguri de ulei. Totul trebuie să aibă o consistență vâscoasă.
Pentru ca ele să fie pufoase și să arate bine după ce au fost fierte, este bine ca intensitatea focului să fie micșorată înainte de a le adăuga în oala cu supă. Este un truc pe care toate gospodinele desăvârșite îl folosesc.
Compoziția se ia cu o lingură de metal, umezită în prealabil în apă rece și se introduce direct în supa fierbinte. Este foarte important ca lingura să fie tot timpul umedă și să nu se introducă în apă caldă.
Unul dintre secretele găluștelor perfecte este ca amestecul să aibă o consistență echilibrată, dar și să fie acordată o atenție deosebită la temperatura și textura compoziției în timpul procesului de gătire.
Este important să fie respectate cantitățile corecte de griș. În cazul în care este prea mult, acesta va absorabe mai multă apă decât trebuie și, astfel, găluștele vor fi mult prea tari.
Un alt truc este constă în baterea spumă a albușurilor. Acest lucru le va adăuga aer și vor devenit mai ușoare. De asemenea, unul dintre motivele pentrru care găluștele pot fi tari îl reprezintă timpul de fierbere prea lung.