Life

Ce să pui în musacaua de post ca să iasă foarte gustoasă. Secretul unui bucătar de top

Produsul care nu trebuie să lipsească din rețeta de musaca pentru post. Pontul la care apelează chefii pentru un gust savuros.
04.04.2024 | 23:40
Ce sa pui in musacaua de post ca sa iasa foarte gustoasa Secretul unui bucatar de top
Produsul care nu trebuie să lipsească din rețeta de musaca pentru post. Pontul la care apelează chefii pentru un gust savuros. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce să pui în musacaua de post ca să iasă foarte gustoasă. Secretul unui bucătar de top pentru acest fel de mâncare. Preparatul culinar se găsește în toate bucătăriile, însă predomină în țările din Balcani și Orientul Îndepărtat.

Produsul care nu trebuie să lipsească din rețeta de musaca pentru post. Pontul la care apelează chefii pentru un gust savuros

Produsul care nu trebuie să lipsească din rețeta de musaca pentru post. Pontul la care apelează chefii pentru un gust savuros după ce carnea și cașcavalul au fost date deoparte până la Învierea Mântuitorului.

ADVERTISEMENT

Mâncarea nu are nevoie de foarte multe ingrediente pentru că majoritatea se găsesc deja în gospodăria ta. Cât despre timpul de gătit nici acesta nu este unul foarte mare, dar tot trebuie să ai puțină răbdare pentru a savura o porție copioasă.

Majoritatea bucătarilor de top obișnuiesc să adauge un aliment sănătos și cu foarte multe beneficii pentru sănătate. Ciupercile nu lipsesc din preparat, mai ales dacă este consumat într-o zi de post de peste an.

ADVERTISEMENT

În felul acesta musacaua devine gustoasă și delicioasă. Poate fi servită la masa de prânz sau chiar la cină pentru că nu este foarte grea datorită legumelor pe care le conține. Se poate consuma alături de o salată verde, de primăvară!

Cum se face musacaua de post cu ciuperci

Pentru a face musaca de post cu ciuperci trebuie să te asiguri că ai în casă 200 grame de tofu sau brânză vegetală, 200 grame de ciuperci, 4-5 cartofi mari, 2 vinete, 2 roșii, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline și 1 ceapă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, din rețetă nu trebuie să lipsească 1 linguriță de boia dulce, 1 linguriță de busuioc uscat, oțetul de mere sau zeama de la o lămâie și sare și piper, după gust. În plus, pentru sos trebuie 500 grame de roșii pasate, 2 căței de usturoi, condimente și busuioc proaspăt, oregano (opțional).

În primul rând, cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie felii și se pun la fiert pentru circa 10 minute. Când sunt aproape fierți se scot din apă și se lasă la scurs. Vinetele se taie în felii și se presară cu sare. După 15-20 de minute se bagă sub jetul de apă pentru a se elimina sarea în exces.

ADVERTISEMENT

Se pune ulei la încins într-o tigaie și se rumenesc bine vinetele pe ambele părți. Într-o oală separată se călesc ceapa și usturoiul zdrobit până când devin translucide. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt și tofu, dacă doriți.

Se condimentează cu sare, piper și boia dulce și se lasă totul la călit 5-7 minute. Pentru sosul de roșii se încălzește puțin ulei de măsline și se călește usturoiul până când devine ușor auriu. Se adaugă roșiile tocate și se condimentează cu aromele preferate.

Sosul se lasă pe aragaz până se îngroașă. Într-o tavă unsă cu ulei se așază cartofii feliați, apoi un strat de vinete și altul de ciuperci. Se repetă procedura până se termină compozițiile. Ultimul strat se acoperă bine cu cartofi și sosul de roșii.

Tava se acoperă cu folie de aluminiu. Musacaua de post, cu ciuperci, se dă la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute. Mâncarea este gata când prinde o crustă frumoasă deasupra. Se taie după ce s-a odihnit câteva minute.

ADVERTISEMENT