Life

Cea mai simplă rețetă de musaca de post. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul este delicios

Cum poți prepara foarte simplu și rapid musaca de post. Este numai bună de consumat în această perioadă și este un adevărat deliciu.
27.03.2024 | 19:42
Cea mai simpla reteta de musaca de post Nu ai nevoie de multe ingrediente iar rezultatul este delicios
Musacaua de post este alternativa perfectă pentru vegetarieni. Sursa foto: captură Youtube/ Bucate Aromate
ADVERTISEMENT

Postul Paștelui durează șapte săptămâni, iar pentru gospodine poate fi destul de complicat să gătească preparate noi în fiecare zi. Dacă te numeri printre cei care au intrat în pană de idei în perioada postului, poți încerca faimoasa musaca de post. Este o rețetă simplă care îi va face pe toți să se lingă pe degete.

De ce ingrediente au nevoie pentru a face acasă musaca de post sau vegetariană

Musacaua este unul dintre preparatele preferate ale românilor. De obicei, aceasta conține carne, iar asta o face imposibilă de consumat în perioada postului. Însă, rețeta clasică de musaca poate fi adaptată în funcție de post, dar și de preferințe.

ADVERTISEMENT

Nu este obligatoriu ca musacaua să aibă carne. Aceasta poate fi preparată și cu alte ingrediente, astfel încât să poată fi consumată fără nicio problemă în timpul postului.

Pentru a prepara musaca de post nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Chiar dacă nu conține carne, rezultatul final este la fel de bun și la fel de delicios.

ADVERTISEMENT

Musacaua de post poate fi consumată în orice perioadă a anului, mai ales dacă simți nevoia să renunți la preparatele ”grele” care au carne în compoziție. Iată de ce ai nevoie pentru a prepara această rețetă.

Mai întâi, trebuie să te asiguri că ai cinci cartofi mari, două vinete, două roșii, o ceapă și doi căței de usturoi. De pe lista ingredientelor nu trebuie să lipsească nici două linguri de ulei de măsline, o linguriță de boia dulce, o linguriță de busuioc uscat. Opțional, se poate adăuga sare, piper, 200 de grame de ciuperci și 200 de grame de tofu.

ADVERTISEMENT

Sosul de roșii se prepară și el ușor, iar pentru asta vei avea nevoie de 500 de grame de roșii pasate, doi căței de usturoi, o lingură de ulei de măsline, sare și piper după gust. Dacă vrei să adaugi o notă de prospețime, poți pune busuioc sau oregano.

Cum se prepară musacaua de post

Pentru început, cartofii trebuie curățați și tăiați în fâșii subțiri, după care se pun la fiert timp de 10 minute. După ce s-a scurs timpul, fâșiile se scot din apă și se lasă la răcit.

ADVERTISEMENT

Între timp, se pregătesc vinetele care se taie fâșii subțiri și ele, peste care se presară sare. După 20 de minute în care au stat cu sarea pe ele, fâșiile se clătesc, după care se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.

Separat, într-o altă tigaie se pune uleiul de măsline în care se călesc ceapa și ustoroiul. Dacă ați optat pentru tofu și ciuperci, tot acum este momentul în care se pun și ele la prăjit. Toate ingredientele se condimentează cu sare, piper, boia și se lasă la călit timp de 7 minute.

Pentru sosul de roșii, aveți nevoie de o tigaie în care să căliți usturoiul în ulei de măsline. Peste el, se adaugă roșiile pasate și se condimentează după gust. Sosul nu trebuie să stea pe foc mai mult de 15 minute.

După toți acești pași, într-o tavă cu ulei se așează primul strat de cartofi, după care urmează un strat de vinete, apoi unul de ciuperci și tofu. Se repetă procesul până se termină amestecurile. La final, se adaugă sosul de roșii în tavă.

Este suficient ca musacaua să stea 40 de minute în cuptor, la 180 de grade Celsius. Înainte de a fi consumată, este recomandat să stea câteva minute pentru a se răci. Poftă bună!

ADVERTISEMENT