Life

Ce să pui în piure ca să iasă foarte cremos și să fie delicios. Ingredientul secret al gospodinelor pricepute

Ce trebuie să pui în piure pentru ca acesta să fie foarte cremos și delicios. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din preparatul tău.
05.01.2024 | 22:00
Ce sa pui in piure ca sa iasa foarte cremos si sa fie delicios Ingredientul secret al gospodinelor pricepute
Trucul pentru ca piureul să-ți iasă cremos și delicios. Sursa foto: Freepik/jcomp
ADVERTISEMENT

Ingredientul secret pe care să-l pui în piure pentru ca acesta să iasă foarte cremos și să aibă un gust delicios. Este un fel de mâncare foarte simplu, dar poți folosi diverse trucuri atunci când îl prepari.

Ce să pui în piure ca să iasă foarte cremos și să fie delicios. Ingredientul cu care nu vei da greș

Atunci când vine vorba despre garnituri, printre cele mai apreciate feluri de mâncare se numără piureul de cartofi. Este ușor de făcut, nu necesită prea multe ingrediente și trebuie doar să respecți câțiva pași foarte simpli ca să-ți iasă cremos.

ADVERTISEMENT

Pentru ca piureul să-ți iasă ca la carte, e bine să respecți cantitățile recomandate, dar să folosești și câteva trucuri foarte utile. De exemplu, anumite ingrediente, cum ar fi brânza gruyere, îi vor oferi preparatului tău un gust foarte bun.

De asemenea, e foarte important să folosești unt pentru ca piureul să aibă un aspect cremos. Acest ingredient poate face minuni și nu trebuie să-ți lipsească.

ADVERTISEMENT

În rest, poți să adaugi în piureul de cartofi și diverse condimente, în funcție de preferințele tale. Iată lista completă de ingrediente pentru acest fel de mâncare:

  • 6 – 8 cartofi
  • sare
  • 1/2 cană de lapte
  • 120 g brânză gruyere
  • o lingură de unt sau ulei de măsline
  •  o mână de busuioc proaspăt
  • o mână de pătrunjel proaspăt
  • doi căței de usturoi pisați
  • piper
ADVERTISEMENT

Cum se prepară piureul de cartofi

După ce cartofii s-au fiert, aceștia se scurg. În cazul în care îi pui înapoi în oală, poți lăsa flacăra la minim pentru a-i usca. Acest truc este util pentru că excesul de apă va fi îndepărtat.

Se curăță cartofii, apoi se taie pe jumătate. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert la flacără medie, până când devin moi, apoi se scurg bine. Cartofii se pun apoi în cratiță pentru încă 1 – 2 minute.

ADVERTISEMENT

Aceștia se zdrobesc cu ajutorul unui mixer, cu o furculiță sau cu ce ai la îndemână. Mixerul rămâne, însă, cea mai bună variantă pentru acest pas, notează gandul.ro.

Adaugă lapte, atâta cât ai nevoie dacă vrei ca piureul să iasă pufos. Brânza se dă pe răzătoarea mare și se aruncă apoi în piure. Se adaugă untul și se lasă să se topească, după care se pun usturoiul, pătrunjelul și busuiocul în mixer.

Se amestecă totul până când devine o compoziție omogenă. Amestecul se lasă, timp de un sfert de oră, la cuptor, într-un vas pe care îl ungi cu unt. Cu acest truc, vei obține un piure cu gust delicios și aspect cremos.

ADVERTISEMENT