Life

Ce să pui în piureul de cartofi ca să iasă foarte pufos. Ingredientul care îi dă și un gust deosebit

Ingredientul pe care să-l pui în piureul de cartofi ca să iasă foarte pufos. Preparatul tău va avea și un gust deosebit.
14.11.2023 | 23:46
Ce sa pui in piureul de cartofi ca sa iasa foarte pufos Ingredientul care ii da si un gust deosebit
Ce să pui în piureul de cartofi ca să iasă foarte pufos. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Ce ingredient trebuie să pui în piureul de cartofi pentru a ieși pufos. Este un fel de mâncare care se prepară foarte ușor, dar trebuie să ai grijă la toți pașii pentru a avea rezultatul dorit.

Ingredientul pe care să-l pui în piureul de cartofi pentru a ieși foarte pufos

Printre cele mai consumate garnituri la masă este piureul de cartofi. Alături de carne este perfect, dar și de cârnați, ostropel sau șnițele. În plus, este foarte simplu de făcut și nu ai nevoie de multe ingrediente.

ADVERTISEMENT

Deși rețeta este una ușoară, se poate întâmpla ca piureul să nu-ți iasă așa cum îți dorești, dar acest lucru se întâmplă pentru că s-ar putea să nu folosești ingredientele corespunzătoare.

Rețeta este una foarte ușoară. iar secretul pentru un gust perfect a fost dezvăluit de către chef Florin Dumitrescu. Ai nevoie de 6 cartofi, 300 ml lapte, 100 g unt și sare și piper după gust.

ADVERTISEMENT

Se pune pe foc o oală cu apă, la care se adaugă puțină sare. Cartofii se curăță de coajă până când apa dă în clocot. Cartofii se adaugă apoi cu grijă în apă.

Este necesar să ai grijă la ce cartofi folosești pentru piure. E bine să-i încerci pe cei săpunari cu miez alb-roz în combinație cu cartofii făinoși, care conțin mult amidon, dar o cantitate mai mică de apă.

ADVERTISEMENT

Pentru această rețetă, ingredientul secret este laptele, dar trebuie pus în compoziție într-un anumit fel. În timp ce cartofii fierb, separat, se pun la fiert laptele și untul.

După ce cartofii au fiert, se scurg bine de apă și se pasează cu ajutorul unei ustensile speciale pentru piure. Se adaugă treptat laptele cald și se amestecă totul cu ajutorul unui tel.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să pui niciodată laptele rece, întrucât pulpa cartofului se răcește, iar piureul va fi rece. Se adaugă lapte până când consistența piureului este cea dorită.

Compoziția piureului nu trebuie să fie nici prea fermă, dar nici prea lichidă pentru a ieși ca la carte. La final, poți adăuga sare și piper după gust, notează capital.ro.

ADVERTISEMENT