Life

Ingredientul secret pentru cel mai cremos și delicios piure. Se adaugă de abia la finalul rețetei și îi schimbă textura total

Rețetă de piure de cartofi delicios și cremos. Ce ingredient îi dă o textură și arome unice. Se adaugă la finalul preparatului.
28.07.2023 | 00:07
Ingredientul secret pentru cel mai cremos si delicios piure Se adauga de abia la finalul retetei si ii schimba textura total
Cum să prepari un piure delicios. Sursa foto: youtube ”Retetele Mihaelei”
ADVERTISEMENT

Piureul de cartofi este unul dintre preparatele cel mai des consumate de către români. Este delicios, mai ales dacă este făcut ca la carte, și poate fi și o garnitură ideală în combinația cu puiul, carnea de porc, de curcan sau cu un pește.

Ingredientul secret pentru un piure cremos și gustos

Ca să prepari piure de cartofi nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici nu trebuie să-ți aloci foarte mult timp din rutina ta zilnică. Totul poate fi gata în 20 de minute, dacă nu includem fierberea cartofilor. În total, însă, ar fi necesare 45 de minute.

ADVERTISEMENT

Așa cum probabil ți-ai dat seama deja, pentru a face piure de cartofi ai nevoie mai întâi de cartofi. Aceștia trebuie să fie albi. Pe lângă ei, mai sunt necesare: sare, apă, margarină, unt sau lapte, depinde cu ce vrei să completezi, încât să aibă un aspect cremos.

Gospodinele foarte pricepute în arta culinară au ajuns la concluzia că untul, care se adaugă la final, oferă acea textură fină, precum o pastă. Atenție, nu pune niciodată ingrediente reci în piure. Vor strica amestecul obținut, dar vor lua și din gustul intens.

ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru un piure ca la restaurant

Laptele, untul sau margarina trebuie să fie la temperatura camerei. Totodată, așteaptă ca apă să înceapă să fiarbă și apoi vei putea adăuga și cartofii, care se pot pune cu întreaga coajă, fără coajă întreci sau tăiați cubulețe. Un alt ingredient care face ”minuni” cu piureul tău este…oțetul.

Poate suna bizar să torni oțet în piure, dar iată ce rol benefic are. Concret, se adaugă un strop chiar în apa în care fierb cartofii, după 15 minute de la începutul fierbierii, pentru a te asigura că preparatul va ieși aromat și pufos. Nu-ți fă griji asupra mirosului, căci nu va persista.

ADVERTISEMENT

Piureul se poate consuma la prânz sau la cină. Niciodată la micul dejun sau pe post de gustare. Vă suprasolicitați stomacul, fiindcă poate fi o mâncare destul de ”grea”. Cartofii, din cauza amidonului, și în combinație cu untul , laptele sau margarina, ar putea crea senzația de balonare.

Așadar, evitați să consumați piure de cartofi într-o cantitate foarte mare, dacă observați efecte adverse neplăcute. De asemenea, aflați că această bucată culinară este delicioasă și simplă. Pentru o perioadă de post este perfectă și nu are prea multe calorii.

ADVERTISEMENT

Piureul de cartofi poate fi servit și bebelușilor, dar, la fel, nu în cantități mari, ci moderate. Totodată, abia de la 7 luni i se poate oferi celui mic acest preparat. Încearcă să nu ”încarci” preparatul în acest caz cu prea mult unt sau cu prea multă sare.

ADVERTISEMENT
Tags: