Life

Ce să pui în plăcinta cu mere pentru un gust deosebit. Ingredientul folosit de marii bucătari

Tu știi ce să pui în plăcinta cu mere pentru un gust deosebit? Un ingredient folosit de marii bucătari te va surprinde plăcut.
04.03.2024 | 14:49
Ce sa pui in placinta cu mere pentru un gust deosebit Ingredientul folosit de marii bucatari
Ce să pui în plăcinta cu mere pentru un gust deosebit. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei ca plăcinta cu mere să aibă un gust deosebit, află că un ingredient banal face diferența. Este folosit de marii bucătari și îți va surprinde papilele gustative. Despre ce este vorba?

Ce să pui în plăcinta cu mere pentru un gust deosebit

Toată lumea iubește plăcinta cu mere. Este un preparat vechi, însă de fiecare dată delicios. Iar rețeta s-a tot transmis dintr-o generație în alta. Chiar și așa, ea a mai suferit și mici modificări, după preferințe.

ADVERTISEMENT

Plăcinta cu mere poate fi desertul perfect pentru orice zi din săptămână. De asemenea, ea poate fi și preparatul care îi impresionează pe oaspeții tăi. Se prepară repede și este delicioasă.

Ce să pui în plăcinta cu mere pentru un gust deosebit? Un banal ingredient poate schimba totul. Este vorba despre scorțișoară, care este cunoscută pentru gustul și mirosul său puternic.

ADVERTISEMENT

Iar combinația de mere cu scorțișoară este și ea una delicioasă. Astfel, dacă vrei ca plăcinta cu mere să aibă un gust deosebit, adaugă pe lista de ingrediente și scorțișoara măcinată. Pentru această rețetă vei avea nevoie de:

  • 1 ou
  • 2 căni făină ( aproximativ 500 g)
  • 250 g unt
  • 4 linguri smântână grasă
  • un praf de sare
  • ½ plic praf de copt
  • 8 mere mari
  • 200 g zahăr
  • scorțișoară măcinată
ADVERTISEMENT

Rețeta pentru plăcinta cu mere

Modul de preparare este foarte simplu, ingrediente pentru aluat, adică oul, făina, untul, smântâna, sarea și praful de copt se pun într-nu bol și se frământă bine, până când aluatul devine fraged și nu se mai lipește pe mâini.

Formăm o bilă din aluat pe care o învelim în folie alimentară și pe care o vom lăsa la frigider timp de jumătate de oră. Între timp vom face plăcinta cu mere să aibă un gust deosebit, așa că ne apucăm de umplutură.

ADVERTISEMENT

Merele se curăță de coajă, se dau prin răzătoare, apoi se storc de suc. Se pun ulterior la călit, iar deasupra se adaugă zahărul, dar și scorțișoara, ingredientul cheie din această rețetă, care poate fi folosit cu încredere.

Merele vor fi lăsate la călit timp de 5 minute, iar apoi la răcit minim 30 de minute. După ce s-au răcit, scoatem aluatul de la frigider și îl împărțim în două părți egale. Pe masa de lucru e nevoie să fie și făină, astfel încât aluatul să nu se lipească.

Prima parte de aluat se întinde în formă dreptunghiulară, de dimensiunea tăvii de copt. Se înțeapă cu furculița, iar apoi se toarnă merele călite deasupra. Din al doilea aluat se mai face o formă dreptunghiulară care la rândul ei se înțeapă cu furculița.

Aceasta va fi adăugată deasupra merelor. Plăcinta cu mere trebuie să stea la cuptor 35-40 de minute, la o temperatură de 180°C. Ea nu trebuie tăiată fierbinte, ci este nevoie să așteptă până se răcește complet.

ADVERTISEMENT