Life

Ce să pui în plăcinta cu mere ca să devină delicioasă. Ingredientul secret care schimbă tot gustul

Rețetă de plăcintă cu mere. Ce să pui în preparat ca să fie extrem de delicios. Ingredientul secret care îi schimbă gustul.
25.10.2023 | 20:39
Ce sa pui in placinta cu mere ca sa devina delicioasa Ingredientul secret care schimba tot gustul
O rețetă delicioasă de plăcintă cu mere. Sursa foto: culinar.ro
ADVERTISEMENT

Dacă ai poftă de un desert bun, de toamnă, iată o rețetă delicioasă de plăcintă cu mere. Este asemeni celei pe care o respectau bunicile noastre, din ale căror mâini mâncam cu toții în copilărie. Nu vei da greș o clipă dacă îți dorești să-i surprinzi pe cei dragi!

Cum să prepari o plăcintă cu mere delicioasă. Ingredientul secret pentru un gust unic

Plăcinta de mere este specifică sezonului de toamnă, deoarece este anotimpul în care se coc fructele. În bucătăriile multor gospodine este forfotă în încercarea de a o face cât mai bună, pe placul tuturor membrilor familiei. În mod cert după rețeta următoare vor dori o porție dublă!

ADVERTISEMENT

O plăcintă cu mireasmă plăcută și un gust aparte îi va face pe unii să se abată de la dietă și așa să nu mai țină cont de câteva calorii pe care le acumulează. Ce mai contează acestea, însă, când este vorba despre un preparat care ne redă sentimentul de copilărie?

Lista de ingrediente nu este una sofisticată. Ai nevoie de: 650 de făină, 250 g de unt, 200 g de zahăr pudră, 200 g de smântână, 10 g de praf de copt, de 2 ouă și de puțină sare. Pentru umplutură îți trebuie 1 kg de mere, 100g de zahăr și o lingură de scorțișoară, potrivit jamilacuisine.ro

ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Primul pas este să răzuiți merele. Ulterior, se pun într-o cratiță, pe foc, pentru a le căli puțin. Aveți grijă să le amestecați cu o spatulă, pentru a nu se arde, și completați și cu zahăr. Zece minute sunt utile pentru ca merele să se rumenească.

Cât timp este oala pe foc adăugați și scorțișoara, amestecați din nou bine, până când va dispărea zeama din mere, iar spre final lăsați compoziția să se răcească. Cum procedați mai departe? Puneți untul într-un bol, peste el se toarnă zahărul pudră și se mixează în jur de 2-3 minute.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este să completați cu ouăle, unul câte unul, apoi cu smântâna, făina, praful de copt și sarea. Atenție, făina se presară puțin cât puțin. Veți observa că se va obține un aluat. Îl scoateți și începeți să-l frământați. Dacă va fi lipicios, mai puneți peste el făină.

După ce și aluatul este gata, se taie în jumătate. O jumătate se ia, se întinde cu un sucitor, din când când mai puteți presăra iar cu făină dacă se lipește. Tot cu ajutorul sucitorului, aluatul se rulează și se întinde pe o tigaie de copt. Ceea ce iese în afară se îndepărtează cu o racletă de bucătărie.

ADVERTISEMENT

După ce s-a pus primul blat în tigaie se pune peste el compoziția de mere, se întinde și aceasta bine, apoi se acoperă cu a doua foaie de aluat. Se îndepărtează din nou surplusul și se adaugă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 40 de minute. La final puteți presăra cu zahăr pudră. Poftă bună!

ADVERTISEMENT
Tags: