Life

Sarmale de post, ca în Republica Moldova. Anna Lesko a dezvăluit rețeta pentru un gust unic

Rețetă de sarmale de post ca în Republica Moldova. Cum le prepară Anna Lesko. Îndrăgita artistă are o modalitate unică de a le găti.
30.11.2023 | 16:04
Sarmale de post ca in Republica Moldova Anna Lesko a dezvaluit reteta pentru un gust unic
Cum prepară Anna Lesko sarmale de post. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Suntem în perioada postului Crăciunului, iar sarmalele sunt unele dintre produsele pe care le putem consuma, dar doar dacă nu au carne. Pot fi savuroase și astfel, mai ales dacă aplici o rețetă din Republica Moldova, respectată și de îndrăgita cântăreață, Anna Lesko.

Sarmale de post ca ale Annei Lesko

Anna Lesko s-a remarcat de-a lungul timpului atât prin cariera muzicală, cât și prin îndemânarea sa în bucătărie. Interpreta în vârstă de 44 de ani, originară din Chișinău, și-a impresionat mai mereu fanii prin preparatele sale delicioase, inclusiv prin sarmalele de post.

ADVERTISEMENT

Rețeta cântăreței este formată din următoarele ingrediente: 350 de grame de orez, 3-4 cepe, 4-5 morcovi, o varză proaspătă sau murată, 2 dovlecei, 2 legături de mărar, 2 legături de pătrunjel, 1 l de suc de roșii, sare și piper. Ce facem mai departe cu acestea?

Mai întâi spălați orezul în 5 sau 6 ape, iar după turnați peste el apă fiartă. Anna Lesko a utilizat varză nouă, nu înainte de a o opări 10 minute. Ulterior, a tăiat toate legumele și le-a pus la călit într-o tigaie și le-a adăugat peste orez.

ADVERTISEMENT

Orezul se va asezona și cu verdeață, după care se începe împăturirea sarmalelor cu câte puțin din compoziție. Atenție, sarmalele se așază frumos într-o oală sau mai degrabă într-un ceaun, după care se toarnă peste ele bulion de casă și puțină apă. Se lasă la fiert și când observați că sunt moi, iar orezul pare făcut, puteți opri focul.

Postul Crăciunului durează 40 de zile și se va încheia pe data de 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului. Este al doilea cel mai lung post dintr-un an, după Postul Paștelui. În această perioadă trebuie să ne abținem de la alimentele din carne, lapte sau ouă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este important și modul cum ne comportăm în perioada Postului Crăciunului. Preoții ne îndeamnă să facem cât mai multe fapte bune, să evităm certurile, ranchiuna, bârfa, să mergem mai des la biserică și să ne spovedim pentru a ne fi iertate din păcate.

Unele persoane consumă fructe de mare în post, deoarece nu ar fi considerate carne. Mulți însă sunt de părere că nu ar trebui nici aceste alimente mâncate. Într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, părintele Constantin Necula a vorbit despre acest subiect.

ADVERTISEMENT

”Cred, într-un fel sau altul, că atunci când oamenii atunci când discută despre acest lucru au uitat de unde vin. Sunt convins că în viața lor de creștin primari, românii nu stăteau să se întrebe, pe văile Maramureșului, ale Moldovei, pe coclauri oltenești, să se întrebe dacă mănâncă sau nu fructe de mare. Asta e așa o teologie a fructelor de mare a omului modern. Cred că este important să menținem postul smeriți și cuminte, acoperit de voalul smereniei”, ne-a spus preotul.

ADVERTISEMENT