Life

Cum se fac cele mai delicioase sarmale de post. Nu o să mai vrei să le mănânci niciodată pe cele cu carne

Rețeta perfectă de sarmale de post. Ingredientul secret pe care trebuie să-l folosești ca să iasă foarte gustoase și delicioase
03.12.2022 | 07:00
Cum se fac cele mai delicioase sarmale de post Nu o sa mai vrei sa le mananci niciodata pe cele cu carne
Rețetă simplă pentru salrmale de post. Sursa foto - Elena Cuisine
ADVERTISEMENT

Sarmalele reprezintă un fel de mâncare important pe masa românilor în timpul sărbătorilor de iarnă. Vremurile s-au mai schimbat și bucătăria a propus în ultima perioadă și alte produse sau preparate. Drept pentru care mâncarea de post nu mai reprezintă chiar o corvoadă la care mulți se supuneau.

Rețeta pentru cele mai gustoase sarmale de post

Culmea, printre ele se află chiar și sarmalele. Da, citiți cât se poate de bine și de corect. De altfel, după ce vei gusta din acest produs, nu garantăm că îți vei mai dori să le mănânci pe cele clasice. Le vei considera delicioase, gustoase și vei satisface până și pe cei mai pretențioși musafiri.

ADVERTISEMENT

Există, în mod evident, mai multe dedesubturi ale rețetei, dar ingredientul minune este reprezentat de ciupercile folosite pentru umplutură. De la ele vin savoarea, de acolo pleacă gustul desăvârșit.

Pentru început trebuie să înțelegi că ai nevoie de o varză murată. Vezi? Aproape că nimic nu se schimbă. Mergem mai departe și scoate din cămară și o ceapă, o ceașcă de orez, 200 de grame de ciuperci, un morcov, un ardei gras, 150 ml de suc de roșii, 3 linguri de ulei și un praf de sare.

ADVERTISEMENT

Nu-i așa că discutăm despre ingrediente simple? Să nu crezi că există vreun algoritm ciudat pentru ele. Nicidecum. Modul de preparare este unul ușor, astfel că nu o să pierzi mult timp în bucătărie!

Trebuie să mai folosești un praf de piper, 15 boabe de piper, o legătură de mărar și una de pătrunjel. Bun. În primă fază e bine să spălați și să desfaceți în foi varza. Nu uitați să eliminați nervurile groase și tăiați frunzele în dreptunghiuri pentru a le umple. Restul de varză trebuie tocată.

ADVERTISEMENT

La pasul următor o să umpleți casă de mireasma unei cepe tocată mărunt și călită în două linguri de ulei. Și morcovul trebuie tăiat cubulețe, la fel și ciupercile. Adăugați acum legumele în cratiță. Nu în ultimul rând, orezul care se pune și el în recipient.

Acum trebuie să amestecaţi toate ingredientele înainte de a se stinge cu o jumătate de cană de apă. Atenţie mare pentru că totul trebuie lăsat să fiarbă nu mai mult de 25 de minute. La final, cratița trebuie obligatoriu acoperită.

ADVERTISEMENT

Când totul se răceşte, se adaugă ardeiul gras tăiat în cubulețe, verdeața tocată și sucul de roșii. Să nu care cumva să uitați de sare și piper. Tot ce mai aveți de făcut este să umpleți sarmalele cu acest amestec.

Abia acum se adaugă un strat subțire de varză și câteva boabe de piper într-o oală unsă cu ulei. La rând vin sarmalele peste care se toarnă apă din plin, se mai presară mărar. O oră întreagă trebuie să stea la foc după care îți urăm poftă mare.

ADVERTISEMENT