Life

Ce salariu a primit un bărbat pentru a administra o pagină de Facebook. Mulți români nici nu visează la atâția bani

Câți bani a primit un bărbat pentru a se ocupa de pagina de Facebook a unei instituții publice. Munca sa, remunerată mai bine decât cea a unui IT-ist
12.01.2024 | 18:48
Ce salariu a primit un barbat pentru a administra o pagina de Facebook Multi romani nici nu viseaza la atatia bani
Ce salariu are un administrator de Facebook în Anglia. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un bărbat din România poate spune că a dat lovitura. Acesta a primit un job în urma căruia era responsabil cu administrarea unei pagini de Facebook. Rolul său era acela de îmbunătăți strategia de comunicare, iar în schimbul muncii prestate, a primit un salariu astronomic.

Bărbatul a reușit să se angajeze în perioada pandemiei

Simon Harris este bărbatul care i-a convins pe englezi să îl plătească cu o mică avere pentru a avea grijă de pagina de Facebook a unei primării. Se pare că abilitățile lui au fost unele extraordinare, având în vedere că a bătut palma cu autoritățile pe trei ani.

ADVERTISEMENT

Simon Harris a reușit să se angajeze chiar în perioada pandemiei, atunci când piața locurilor de muncă era destul de instabilă. Potrivit Mirror, pentru munca sa, românul ajunsese să fie plătit regește.

Primăria din Essex a fost cea care i-a încredințat lui Simon Harris pagina de Facebook. Scopul instituției a fost acela de a îmbunătăți comunicarea și de a combate dezinformarea. Bărbatul s-a angajat că va duce la îndeplinire acest obiectiv și că va extrem de eficient.

ADVERTISEMENT

Pe umerii lui Simon Harris era multă responsabilitate, mai ales că oficialii se bazau pe el pentru ca obiectivele lor să fie realizate. Fiind cunoscut la rândul lui, pentru Simon nu a fost o misiune prea grea.

Câți bani i-au fost virați în cont lui Simon Harris pentru munca depusă

Simon Harris era foarte activ pe paginile de socializare, iar pe Facebook era cunoscut ca fiind comediant. Pentru că știa foarte bine cum funcționează platformele sociale, nu a stat prea mult și a bătut palma cu Primăria din Essex.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 40 de ani a lucrat aproape trei ani pentru instituția din Essex. În tot acest timp, și-a primit salariul în 34 de tranșe, iar suma este una colosală. Munca depusă de el a fost remunerată mai bine decât a unui IT-ist.

În cei aproape trei ani în care a fost angajat, Simon Harris a primit 493.000 de lire sterline. Munca sa a dat roade, iar pagina primăriei a ajuns să aibă peste 62 de mii de urmăritori și un reach de 5 milioane de oameni.

ADVERTISEMENT

”Succesul muncii mele se reflectă în activitatea altor compartimente ale autorităţilor locale şi sanitare. De la reducerea problemelor din sistemul medical până la efecte climatice.”, a spus Simon, potrivit observatornews.ro.

Din păcate, mirajul lui Simon nu a durat prea mult. Între timp, s-a descoperit că el însuși a avut probleme cu administrația locală și avea mai multe datorii. Acum, din cauza faptului că l-au angajat, autoritățile din Essex s-au trezit în mijlocul unui scandal.

ADVERTISEMENT