News

Ce salariu are Carmen Iohannis, după ultimele majorări din învăţământ. Suma nu reprezintă nici o treime din salariul soţului

Salariul lui Carmen Iohannis a crescut de la 1 ianuarie 2024, iar de la data de 1 iunie majorarea va fi şi mai substanţială.
27.01.2024 | 14:55
Ce salariu are Carmen Iohannis dupa ultimele majorari din invatamant Suma nu reprezinta nici o treime din salariul sotului
Carmen Iohannis este profesoară de engleză la Colegiul "Gheorghe Lazăr", din Sibiu Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Slariile din învăţământ au fost majorate de la 1 ianuarie, creşterea medie brută fiind de 13,8% în această lună, urmând ca o nouă majorare să aibă loc la 1 iunie, cu un procent care să completeze creşeterea de aproape 20% aprobată de guvern la sfârşitul anului trecut.

De la 1 iunie, Carmen Iohannis va avea un salariu lunar de 6.000 lei

“Ştim că salariile au crescut, în medie, între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%”, a anunţat ministrul Educaţiei, Ligi Deca, la începutul anului.

ADVERTISEMENT

În condiţiile ultimei majorări, potrivit unor surse Bugetul.ro, Carmen Iohannis ar avea un salariu de 7.226 de lei, bani la care se adaugă și sporul de 10% pe care îl primeşte pentru dirigenție. Astfel, soţia preşedintelui câștigă lunar aproximativ 8.000 de lei, în momentul de faţă. De subliniat că sumele sunt brute, astfel că ea încasează aproape 4.700 de lei, bani în mână.

Conform declaraţiei de avere depuse în vara anului trecut, salariul lunar net încasat de Carmen Iohannis în 2022 era de 3.440 lei, în timp ce în 2021 a fost plătită, în medie, cu 3.212 lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis are o vechime de peste 30 de ani în învăţământ şi este profesor de limba engleză la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, din Sibiu.

Salariul său va creşte semnificativ de la 1 iunie, ea urmând să aibă o retribuţie lunară brută de peste 10.000 de lei.

ADVERTISEMENT

“Totodată, vreau să adaug că un profesor cu grad didactic I, cu peste 25 de ani vechime, în iunie va câştiga un salariu brut de aproximativ 10.232 de lei, iar un debutant, în luna iunie, va câştiga un salariu brut de 6.446 de lei, mă refer la debutanţii cu până la un an vechime, la care se pot adăuga diferite sporuri”, dă asigurări ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Cum vechimea în muncă a lui Carmen Iohannis îi permite acesteia să se încadreze în cea mai înaltă grilă de salarizare didactică, înseamnă că soţia preşedintelui va încasa 6.000 de lei, bani în mână.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, salariul de președinte, conform ultimei declaraţii de avere depusă de Klaus Ioahnnis, a fost de 15.162 de lei pe lună. În plus, Klaus Iohannis a mai primit 5.934 de lei din drepturi de proprietate intelectuală din partea editurii Curtea Veche, cea care i-a publicat cărțile.

ADVERTISEMENT