News

Ce salariu are șefa ASPA, autoritatea care ar fi trebuit să prindă cânii care au ucis o femeie în zona Lacul Morii. Câștigă peste 15.000 de lei lunar, are spor pentru condiţii vătămătoare

Cei care trebuie să ne apere de maidanezi primesc sporuri revoltătoare, pentru condiţii vătămătoare. Asta în timp ce câinii sfâşie oamenii în capitala României
21.01.2023 | 15:47
Ce salariu are sefa ASPA autoritatea care ar fi trebuit sa prinda canii care au ucis o femeie in zona Lacul Morii Castiga peste 15000 de lei lunar are spor pentru conditii vatamatoare
Maidanezii fac încă legea în anumite zone ale Bucureştiului Foto: facebook
ADVERTISEMENT

Cazul tragic de sâmbătă, de la Lacul Morii, unde o femeie de 43 de ani a murit sfâşiată de câini, readuce în atenţie organizaţiile pentru protejarea animalelor, cele care, împreună cu autorităţile locale, ar trebui să aibă grijă ca animele agresive să hoinărească pe străzi şi să pună în pericol vieţile cetăţenilor.

Sporuri pentru condiţii vătămătoare de peste 1.500 de lei pe lună

Aceeaşi femeia a fost atacată de câini şi în aprilie anul trecut, tot în aceeaşi zonă, moment după care Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a anunţat că a ridicat mai mulţi câini.

ADVERTISEMENT

Unele animale se aflau pe proprietăţi private, dar neîmprejmuite corespunzător, au transmis autorităţile, dar se dovedeşte că măsurile luate în urmă cu nouă luni nu au fost nici pe departe eficiente. Asta în condiţiile în care angajaţii ASPA, deopotrivă cei de pe teren şi din birouri, primesc lunar prime pentru condiții vătămătoare de muncă.

Potrivit unui document publicat de newsweek.ro, șefa ASPA, Georgiana Constantina Preda, încasează un salariu de 17.000 lei la care se adaugă un spor pentru condiții vătămătoare de 1.500 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Adjunctul acesteia primeşte un spor chiar mai mare, de 1.700 lei pe lună.

Lista Cu Veniturile Salaria… by Badica Petre

În faţa tragediei de sâmbătă, autorităţile sectorului 6 se apără şi arată şi ei cu degetul spre ASPA. Aceasta este singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi din Bucureşti, iar Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa lor în zona unde a fost ucisă sâmbătă femeia de 43 de ani.

Sâmbătă, consilierii liberali din Primăria Capitalei au cerut public demisia conducerii ASPA, argumentând lipsa de eficienţă a instituţiei, în ciuda bugetelor consistente care-i sunt alocate.

ADVERTISEMENT

“Sumele alocate anual pentru ASPA Bucureşti din bugetul PMB sunt imense. Vreau un raport detaliat de la conducerea acestei subordonate a PMB, care are atribuţii exclusive şi misiunea de a gestiona câinii fără stăpân şi un plan clar de acţiuni pentru a evita astfel de tragedii în viitor!

Vreau să ştiu cine a cerut oprirea capturării câinilor fără stăpân! Solicităm în acest sens demisia imediată a directorului ASPA! Sunteţi plătiţi să ne protejaţi, nu să tocaţi bugete pe pliante!”, a transmis purtătorul de cuvânt al consilierilor PNL din Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT