News

Un bărbat a văzut cum a fost sfâșiată femeia de câini la Lacul Morii. Martorul nu a reușit să ajungă la timp la locul tragediei

Un bărbat a încercat să o salveze pe femeia mușcată de câini în zona Lacul Morii, însă când a ajuns, Ana suferise deja răni grave.
21.01.2023 | 14:02
Un barbat a vazut cum a fost sfasiata femeia de caini la Lacul Morii Martorul nu a reusit sa ajunga la timp la locul tragediei
Polițiștii și reprezentanții ASPA cercetează locul tragediei/ Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
ADVERTISEMENT

Anchetatorii au stat de vorbă cu un bărbat care a văzut cum a fost ucisă Ana, o femeie de 44 de ani, de către o haită de câini maidanezi. Acesta a văzut de la distanță atacul câinilor, dar când a ajuns la fața locului, rănile erau prea grave pentru ca femeia să supraviețuiască, informează Gândul.

Răni adânci în zona coapsei

Martorul a văzut că femeia fusese înconjurată de câini, iar când a ajuns a văzut că victima avea răni adânci în zona coapsei. Bărbatul a sunat atunci la 112.

ADVERTISEMENT

Surse judiciare au precizat că nu va fi făcută o expertiză a patrupedelor, așa cum a fost cazul lui Ionuț, copilul de 4 ani ucis de câini în 2013. Motivul este că atacul a avut loc pe un teren public, iar câinii nu au proprietar.

După atac, a fost informată și Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), iar reprezentanții acesteia au venit la fața locului cu un laț, instrument cu care nu au reușit să-i prindă pe câini.  Abia apoi au adus o pușcă cu tranchilizant pentru a captura animalele agresive.

ADVERTISEMENT

Ancheta în acest dosar a fost preluată de Serviciul Omoruri din București, iar necropsia femeii va fi făcută abia după ce se va încheia minivacanți de 24 ianuarie de care beneficiază bugetarii. Potrivit informațiilor preliminare, femeia de 43 de ani a fost ucisă în cursul acestei dimineți de către o haită formată din 7-8 câini.

Femeia fusese atacată de câini și anul trecut

Ana fusese victima animalelor comunitare și în urmă cu mai puțin de un an. Pe 20 aprilie 2022, a fost atacată în timp ce alerga în aceeași zonă a lacului din Sectorul 6 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

În primăvara anului trecut, ea a fost transportată la spital conștientă, dar cu răni multiple la mâini și picioare din cauza mușcăturilor.

Femeia a avut mai multe plăgi la nivelul scalpului și în zona brațului drept. A ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Floreasca, acolo unde a primit îngrijiri medicale și a beneficiat și de consult psihologic.

ADVERTISEMENT

Pe 27 aprilie 2022, femeia a povestit pentru FANATIK ce s-a întâmplat în ziua în care a fost atacată. Ea recunoștea că a avut o premoniție că ceva rău se va petrece.

Eu cunoșteam câinii, dar erau două haite. Pe una o puteam struni, pe cealaltă, la fel, dar erau amândouă și nu am putut. Mă bucur că au fost acei oameni, acel biciclist, să mă salveze. Avusesem și o premoniție că se va întâmpla ceva rău. Există un Dumnezeu, am avut puțin noroc, au existat și cazuri fatale”, spunea femeia după atacul de anul trecut.

ADVERTISEMENT