News

Ce salariu i s-a oferit unei studente care a aplicat la un supermarket: ”Nimeni nu ar trebui să lucreze în aceste condiții”

Ce salariu i s-a propus unei studente care a aplicat pentru a se angaja la un supermarket. Când a auzit suma, tânăra a rămas surprinsă.
20.02.2024 | 23:00
Ce salariu i sa oferit unei studente care a aplicat la un supermarket Nimeni nu ar trebui sa lucreze in aceste conditii
Surpriza neplăcută trăită de o studentă care a vrut să se angajeze la supermarket: ce salariu i s-a oferit. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ce salariu i s-a oferit unei studente care a aplicat pentru un job cu normă întreagă la un supermarket. Tânără a fost șocată de ofertă și a spus că ”nimeni nu ar trebui să lucreze în aceste condiții”.

Surpriza neplăcută trăită de o studentă care a vrut să se angajeze la supermarket: ce salariu i s-a oferit

Aurora, o studentă la Științe ale Psihologiei și Educației din Roma a aplicat de curând la un anunț de angajare la un supermarket. A fost entuziasmată când a fost contactată de reprezentanții unității comerciale, însă dezamăgirea a venit rapid și fulgerător când a aflat care este salariul pentru norma întreagă.

ADVERTISEMENT

Căutăm candidați, chiar și fără experiență, cu excelente abilități organizatorice, activi și dorință de a munci în echipă. Oferta se adresează persoanelor care pot începe o perioadă de formare de șase luni. Oferim un salariu între 500 și 900 de euro pe lună”, se arăta în anunțul magazinului.

Văzând această ofertă, studenta a aplicat. După doar două zile a fost deja sunată. ”La celălalt capăt al telefonului era o femeie care s-a prezentat ca manager de magazin de la supermarketul Penny.

ADVERTISEMENT

Mi-a explicat puțin despre ce face compania, cum funcționează. M-a întrebat dacă sunt interesată de un loc de muncă. Și bineînțeles că am spus da”, a povestit Aurora, scrie Fanpage.it.

Imediat, tânăra a vrut să afle mai multe detalii despre viitorul său job, mai exact de la rolul pe care va trebui să-l aibă în echipă până la perspectivele de creștere în cadrul companiei.

ADVERTISEMENT

A fost informată că în primele șase luni ar fi trebuit să lucreze cu normă întreagă 40 de ore pe săptămână. Asta pentru un salariu de aproximativ 500 de euro pe lună. ”Bineînțeles, avansarea în carieră ar fi avut loc doar dacă m-ar fi considerat o persoană capabilă să-și facă treaba ca la carte”, a mai povestit Aurora.

Dacă te considerăm o persoană capabilă, există posibilitatea de a te angaja ca asistent de vânzări. Abia după luni sau ani aș fi putut aspira la un salariu de 1.200 de euro”, a mai spus tânăra.

ADVERTISEMENT

Managerul supermarketului i-a mai spus Aurorei că nu va ține cont de experiența de 3 ani și 6 luni a tinerei. Pentru ea, totul ar fi început de la zero, cu un contract nou.

Studenta din Italia a refuzat din start jobul

În aceste condiții, tânăra din Italia nici nu a vrut să audă de ofertă. Aceasta a spus că managerul a fost cel care a înțeles că ea nu este interesată de job și a închis apelul telefonic.

Am avut deja experiențe proaste cu multinaționale, îmi amintesc de ore nerespectate, ore suplimentare neplătite. Pentru mine a fost o traumă, o nebunie. Am fugit la propriu”, a mai spus studenta.

În final, Aurora și-a găsit un loc de muncă. Ea lucrează într-un restaurant din Trastevere. ”Trebuie să-mi termin studiile pentru diplomă. Primesc aici un salariu decent, mă pot întreține. Nu toată lumea poate alege să refuze un loc de muncă, dar munca în aceste condiții nu poate fi normală”, mai adaugă tânăra din Roma.

ADVERTISEMENT