News

Ce salariu imens are Vladimir Putin. Câți bani câștigă pe lună președintele Rusiei

14.04.2019 | 16:02
Ce salariu imens are Vladimir Putin Cati bani castiga pe luna presedintele Rusiei
ADVERTISEMENT

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, are un salariu imens, însă înainte a câștigat și mai mult! Putin a câștigat în 2018 mai puțin de jumătate față de salariul pe care l-a încasat anul anterior, după cum a anunțat Kremlinul, potrivit Moscow Times.

Salariul lui Vladimir Putin a sczut drastic în anul 2018

Președintele Rusiei a câștigat 18,7 milioane de ruble, aproximativ 290.000 de dolari în 2017, a anunțat Kremlinul, citat de publicația de stat RIA Novosti. Salariul său în 2018 a scăzut la 8,6 milioane de ruble, 134.000 de dolari. Așadar, în 2018 președintele rus a primit un salariu de aproximativ 11.500 de dolari pe lună.

ADVERTISEMENT

Salariul anual al premierului Dmitri Medvedev a crescut de la 8,6 milioane de ruble în 2017 la 9,9 milioane de ruble, însemnînd 154.000 de dolari în 2018. Potrivit declarației de avere din 2018, Vladimir Putin deține un apartament de 77 metri pătrați plus un garaj și folosește o locuință de serviciu de 153 mp.

Salariu Vladimir Putin
Salariu lui Vladimir Putin a scazut in 2018, dar publicatiile de profil spun ca este cel mai bogat om din lume

Oficial, Vladimir Putin are un apartament de 77 de metri pătrați și un garaj

Vladimir Putin mai are, oficial, două mașini, un GAZ M21 și o Lada Niva, cărora li se adaugă și o rulotă, cu care probabil șeful statului pleacă în concedii. Liderul de la Kremlin a fost însă acuzat că, în mod neoficial, ar avea o avere amețitoare de 200 de miliarde de dolari, potrivit unor specialiști. Un fost manager de fonduri din Rusia credea, în 2017, că averea președintelui rus se ridică la 200 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin ar fi astfel cel mai bogat om din lume, cu mult înaintea patronului Amazon, Jeff Besos, care are o avere estimată la 112 miliarde de dolari. Revista Time nota că Putin adoră să se scalde în lux. Dintre toate presupusele sale avuții, una dintre cele mai importante este un palat uriaș aflat la Marea Neagră, care ar costa peste 1 miliard de dolari.

Palatul aduce amite de construcțiile care puteau fi văzute în Rusia secolului al XVIII-lea. Palatul are o sală de teatru privată, piste de aterizare pentru trei elicoptere și zeci de camere de cazare pentru paznici. Palatul a fost făcut special pentru Putin, care a plătit pentru el folosind un fond în care oligarhii ruși, apropiați lui, au băgat bani constant, a susținut omul de afaceri auto-exilat Serghei Kolesnikov.

ADVERTISEMENT

Afaceristul a oferit și detalii despre schema financiară folosită de Putin. În schema financiară, puterea oferită de Kremlin lui Putin îi dă acces la averea companiilor de stat și la conturile celor mai bogați oligarhi. Iar dacă zvonurile sunt adevărate, Putin ar mai putea avea alte 20 de asemenea clădiri, 58 de avioane și o colecție de ceasuri în valoare de 400.000 de dolari, scrie libertatea.ro. ”Într-o țară în care 20 de milioane de oameni trăiesc la limita sărăciei, stilul de viață luxos al președintelului este cinic pentru societate”, declara Boris Nemețov, fost premier al Rusiei.