Sport

Cârțu, plan la CFR Cluj – Universitatea Craiova. Ce așteaptă după numirea lui Reghecampf

Sorin Cârțu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK derby-ul CFR Cluj - Universitatea Craiova, iar fostul președinte al „alb-albaștrilor” știe care este avantajul oltenilor.
29.07.2023 | 16:15
Cartu plan la CFR Cluj  Universitatea Craiova Ce asteapta dupa numirea lui Reghecampf
CFR Cluj - Universitatea Craiova, sub lupa lui Cârțu: „Greu de destabilizat”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf revine pe banca „alb-albaștrilor” la derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova, care este programat duminică, de la ora 21:30. Sorin Cârțu este convins că formația din Bănie va avea o misiune dificilă în Gruia, însă declară că prezența ardelenilor în Conference League este un avantaj pentru olteni.

Sorin Cârțu pune lupa pe derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova: „Plecăm cu un avantaj. Nu cred că pierde echipa”

După remiza „albă” cu Oțelul Galați de pe „Ion Oblemenco” și schimbarea lui Eugen Neagoe, Universitatea Craiova își dorește cele trei puncte puse în joc cu CFR Cluj. Laurențiu Reghecampf îi pregătește intens pe elevii săi și își dorește victoria la revenirea în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că oltenii sunt avantajați de programul încărcat al celor de la CFR Cluj. Legenda din Bănie consideră ca starea din vestiarul „alb-albaștrilor” este schimbată și anunță că Universitatea Craiova se va întoarce acasă cu puncte din Gruia.

„Normal că plecăm cu un avantaj pentru faptul că au jucat un meci de foarte mare consum cu energii multe epuizate. Va trebui să avem o prestație sau să ne prezentăm cu multă încredere la partida asta, plus că este o schimbare de antrenor și întotdeuana când se schimbă antrenorul este o stare de spirit diferită.

ADVERTISEMENT

Nu cred că pierde echipa. Universitatea a jucat bine și cu Galațiul, doar că au avut ghinion. Acum știi cum e, este altă stare de spirit când vine antrenorul, alt noroc și viziune, normal ar trebui să nu piardă, dar vedem”, a declarat Sorin Cârțu.

Sorin Cârțu, despre strategia lui Andrea Mandorlini: „CFR are o organizare bună! Un ax central pus la punct, foarte greu de destabilizat”

Sorin Cârțu l-a „citit” pe Andrea Mandorlini după primele trei partide după revenirea la CFR Cluj și anunță că ardelenii sunt o echipă greu de învins. Expertul FANATIK a declarat că sistemul de joc folosit de tehnicianul italian este destul demobil, iar axul central al „feroviarilor” este puternic.

ADVERTISEMENT

„Din ce am văzut în cele trei meciuri pe care le-au jucat, au o organizare de joc foarte bună și mobilitate bună într-un sistem 5-3-2, care este destul de mobil cel puțin cum am văzut cu UTA și Adana. Este o echipă care pierde foarte greu, toată lumea când va juca cu CFR va avea dificultăți.

CFR Cluj are o organizare bună, un portar bun! Sava este o surpriză prin modul în care apără, plus modulul de trei și ceilalți mijlocași. Este o echipă cu un ax central foarte pus la punct, foarte greu de destabilizat, mai ales în fotbalul românesc cu atacanții și mijlocașii care sunt în România. Vor fi o echipă foarte greu de învins”, a spus legenda din Bănie.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu: „Mitriță a avut două meciuri destul de bune, ne așteptăm și la al treilea”

Alex Mitriță este „motorul” Universității Craiova în SuperLiga, iar Sorin Cârțu așteaptă încă o partidă excelentă din partea „Piticului atomic”. Acesta este de părere că Andrea Mandorlini va încerca să îl anihileze pe mijlocașul oltenilor în derby-ul din Gruia.

„Mitriță a avut două meciuri destul de bune, ne așteptăm și la al treilea. Sigur vor fi învățați să le facă dublaj pentru că ai văzut și la partida cu Galați în repriza a doua au fost altele dublajele și aparițiile lui în fața porți au fost mai grele decât în prima repriză. Mă aștept să îi dea o mare atenție compartimentul defensiv al CFR-ului.

Jucătorul care poate să facă diferența este Mitriță, mai este și Ivan. Depinde cum se desfășoară acțiunile, este foarte importantă și conjuctura jocului. Sunt două echipe bune ale campionatului, cu fotbaliști buni și nu poți să pledezi că ală va surprinde cu asta și așa mai departe.

Nu zic de menajat, dar va face o rotație de jucători pentru că este dificil să joci duminică, miercuri. Nu cred că Universitatea pleacă favorită, dar nici CFR. Sunt două echipe apropiate, iar atitudinea și caracterul trebuie scos în evidență”, a spus fostul președinte.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 3,35 este cota pentru „2 solist” la meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT