Sport

Ce scrie L’Equipe după ce David Popovici a ratat medalia de bronz la Jocurile Olimpice 2020

David Popovici (16 ani) a ratat la două sutimi medalia de bronz în finala la 200 de metri liber, la Jocurile Olimpice 2020. Iar faimoasa publicație L'Equipe a scris despre evoluțiile înotătorului român.
27.07.2021 | 10:37
Ce scrie LEquipe dupa ce David Popovici a ratat medalia de bronz la Jocurile Olimpice 2020
ADVERTISEMENT

David Popovici a terminat pe locul 4 în finala la 200 de metri liber, ratând medalia de bronz, însă prestația sa a fost una uimitoare.

Sportivul român a reușit să-l depășească pe campionul european Martin Malyutin, care a terminat pe locul 5.

ADVERTISEMENT

Ce scrie L’Equipe după ce David Popovici a ratat medalia de bronz la Jocurile Olimpice 2020

Francezii de la L’Equipe au remarcat evoluția extraordinară a lui David Popovici, pe care îl numesc „fenomen”.

„Fenomenul din România, David Popovici, care are doar 16 ani, a terminat pe locul 4 în finală.

Popovici l-a depășit pe campionul european Martin Malyutin. Hwang Sunwoo a avut un start foarte bun în cursă, dar a terminat pe locul 7 după ce a fost depășit pe final”, au scris cei de la L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a lui David Popovici după ce a ratat medalia de bronz

David Popovici s-a declarat fericit pentru performanțele obținute la Jocurile Olimpice.

Acesta a mărturisit că obiectivul său nu a fost acela de câștiga o medalie, ci de a acumula cât mai multă experiență.

„Mi-am ros unghiile, mi le rod de când sunt mic! Poate dacă lăsam o unghie, ajungeam locul 3. Dar nu mai contează, am venit aici setat să înot cât de bine pot eu, am și reușit, nu aș putea să fiu mai fericit.

ADVERTISEMENT

Să vedem ce o să-mi reproșeze antrenorul Adrian Rădulescu. Eu nu pot decât să mă bucur pentru tot ce am făcut! O să se bucure și el, sunt sigur. Scopul meu, inițial, nu a fost să iau o medalie, ci să câștig cât de multă experiență se poate, să pot să le arăt tuturor la ce nivel aduc crowl-ul și înotul.

Eu nu consider că am pierdut o medalie, ci doar că am câștigat locul 4! Cred că m-am descurcat foarte bine, am reușit să fac tot ce mi-am propus, să plec mai tare pe prima parte, acolo, să fac întoarcerea nu știu cum, chestii de înotător! Sunt sigur că mi-am construit-o aproape perfect. 

ADVERTISEMENT

Pe ultima lungime știam că nu e niciunul mai bun ca mine! Știam ce aveam de făcut, am dat totul, am dovedit ce aveam de dovedit, în primul rând mie”, a declarat David Popovici, pentru GSP.

ADVERTISEMENT