Sport

Rivalii lui David Popovici, uluiți de performanțele românului: “Copilul ăsta nu glumește!”

David Popovici a încheiat pe locul 4 cursa de 200 de metri liber și performanțele sale au fost lăudate de rivali, care sunt uluiți de ceea ce reușește românul la 16 ani.
27.07.2021 | 07:38
Rivalii lui David Popovici uluiti de performantele romanului Copilul asta nu glumeste
ADVERTISEMENT

Prima finală olimpică din cariera lui David Popovici a fost foarte aproape să se încheie cu o medalie. I-au lipsit doar două sutimi să urce pe podium în cursa de 200 de metri liber, câștigată de britanicul Tom Dean.

Rivalii lui David Popovici, uluiți de performanțele românului

David Popovici a încheiat pe locul patru, spulberând recordul mondial de juniori și stabilind un nou record național în proba de 200 de metri liber: 1:44.68.

ADVERTISEMENT

Atenția înotătorului român de îndreaptă acum spre proba sa favorită: 100 de metri liber. Nu doar presa de specialitate, ci și rivalii sunt cu ochii pe puștiul în vârstă de 16 ani care face senzație în bazin.

Caleb Dressel, unul dintre cei mai mari sprinteri ai lumii, multiplu campion mondial și olimpic, s-a declarat uluit de performanțele lui David Popovici spunând că el nu reușea astfel de lucruri la vârsta de 16 ani:

ADVERTISEMENT

“Copilul ăsta nu glumește, e impresionant”

“Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă.

Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă”, a spus Dressel într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

“Mi-am câștigat dreptul să fiu lângă bestii. Și să devin și eu o bestie!”

David Popovici și Caleb Dressel vor înota în aceeași serie, marți, de la ora 13:22, în proba de 100 de metri liber. Ambii sunt mari favoriți să ajungă în finală, acolo unde David Popovici speră să obțină prima medalie olimpică din carieră:

“Acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe. Mă aștept cel puțin la fel de bun ca și la 200 de metri!

ADVERTISEMENT

Nu am simțit niciun fel de presiune, există, dar nu o las să mă afecteze. Deși sunt niște bestii ale înotului cele cu care înot, mi-am câștigat dreptul să fiu lângă ele. Și să devin și eu o bestie!

Mi-am păstrat vârful de formă și după Campionatul European de juniori cu ajutorul antrenorului meu, care știe extrem de bine să plănuiască antrenamentelede dinaintea unei competiții și nu numai”, a spus Popovici la finalul probei de 200 de metri liber.

Va mai evolua în probele de 100 și 50 de metri liber!

David Popovici va mai participa în două probe la Jocurie Olimpice de la Tokyo. El va înota în proba de 100 de metri liber și 50 de metri liber.

ADVERTISEMENT