Life

Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Oana Roman nu se dezlipește de sicriul mamei sale! Exclusiv

Ce scrie pe crucea Mioarei Roman? FANATIK prezintă imagini în exclusivitate din biserica unde are loc slujba religioasă.
26.02.2024 | 13:03
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Foto: FANATIK/ MONTAJ: FANATIK
ADVERTISEMENT

Crucea Mioarei Roman este una simplă, albă, iar pe ea e trecut numele complet al fostei soții a primului premier al României de după Revoluție. Puțini știu celălalt prenume al mamei Oanei Roman!

Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Oana nu se dezlipește de sicriul mamei sale

FANATIK prezintă imagini în exclusivitate realizate în Biserica Sfântul Gheorghe Nou, realizate cu puțin timp înainte de începerea înmormântării. În fotografii este surprinsă Oana Roman, alături de Gabriela Lucuțar, punând la cap ultimele detalii legate de tristul eveniment pe care îl traversează.

ADVERTISEMENT

Pe crucea Mioarei Roman este trecut numele complet al regretatei profesoare universitare, și anume Roman Mioara Iulia. Da, pe mama Oanei o mai chema și Iulia, lucru știut de foarte puțini oameni.

Este forfotă mare în aceste momente la biserică, unde sunt prezenți oamenii care au iubit-o și au cunoscut-o îndeaproape pe Mioara Roman. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Mioarei Roman este împrejmuit de buchete imense de flori albe, așa cum Oana Roman i-a cerut Reginei Întunericului.

ADVERTISEMENT

În imaginile obținute de FANATIK, Oana Roman nu se dezlipește de mama ei, pe care o conduce pe ultimul ei drum. Oana apare extrem de îndurerată, încercând în același timp să își adune toate puterile pentru ca evenimentul să fie lipsit de sincope.

Și Petre Roman a ajuns aseară (25 februarie 2024) la biserică. La priveghi, fostul prim-ministru a aprins lumânări și a depus flori în memoria fostei sale soții. Imediat după ce s-a aflat că Mioara Roman s-a stins din viață, premierul României a făcut câteva mărturisiri despre fosta sa nevastă, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Petre Roman, extrem de îndurerat

„Îmi pare foarte rău că s-a sfârșit, dar în ultima vreme s-a luptat cu o boală grea, foarte grea. Așa cum o știu, nu numai eu, ci foarte mulți oameni, era un om foarte puternic. Era un om inteligent. Era foarte bine pregătită.

Eu cred că în viața ei n-a făcut decât bine. Bine pentru foarte mulți oameni, studenților cu care a lucrat, pe care i-a învățat o mulțime de lucruri frumoase. Acuma poate că e mai ușor.

ADVERTISEMENT

Au fost mulți oameni care au avut foarte multe de învățat de la ea. A avut o personalitate nu doar puternică, dar și foarte bine conturată. A fost binevoitoare în a oferi ceva semenilor ei”, ne-a declarat Petre Roman.

Mioara s-a luptat cu Parkinsonul în ultimii ani

Mioara Roman a murit la vârsta de 83 de ani. Femeia a făcut stop cardiorespirator, în somn, semn că a avut o moarte cât se poate de liniștită, lipsită de dureri. Cu durerile s-a luptat, însă, în ultimii ani de viață.

Mama Oanei Roman s-a confruntat cu boala Parkinson, asta după ce inițial fusese diagnosticată greșit. În ultima perioadă, Mioara a stat într-un azil din Snagov. Acolo a fost bine îngrijită 24 din 24 de ore, așa cum au relatat de nenumărate ori cele două fiice ale sale, Catinca și Oana.

 

ADVERTISEMENT