News

Ce se întâmplă acum cu mămica de 34 de ani, condamnată după ce a bătut un jandarm și un polițist în timpul pandemiei

Femeia care a bătut un jandarm și un polițist care au vrut s-o amendeze în timpul pandemiei încearcă să scape de condamnarea cu suspendare pe care a primit-o.
17.08.2023 | 17:34
Ce se intampla acum cu mamica de 34 de ani condamnata dupa ce a batut un jandarm si un politist in timpul pandemiei
O femeie a făcut KO un jandarm și un polițist, în Mizil / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta (simbol) / Incomod.ph
ADVERTISEMENT

O femeie de 34 de ani, cu studii superioare și mamă a unui copil, a făcut KO un echipaj de ordine publică format dintr-un polițist și un jandarm, care încerca s-o amendeze pentru că nu purta mască. Femeia a fost trimisă în judecată și condamnată cu suspendare, însă procurorii au făcut apel.

Forțele de ordine spun că au fost lovite cu pumnii și palmele peste față

Curtea de Apel Ploiești a repus pe rol procesul în care Simona Luciana N. este acuzată de ultraj și tulburarea liniștii publice, după ce în urmă cu exact trei ani, a agresat un jandarm și un polițist.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a produs pe 17 august 2020, în jurul orei 18:30, când o patrulă formată dintr-un agent de poliție și un plutonier adjuvant de jandarmerie, au legitimat-o pe Simona Luciana N., pe care au observat-o ieșind dintr-un magazin situat în centrul orașului Mizil, fără a purta masca de protecție, obligatorie în spații închise.

Părțile vătămate susțin că femeia a devenit recalcitrantă și l-a lovit pe jandarm cu pumnii și palmele, în zona feței. Cei doi bărbați spun că, la un moment dat, femeia a încercat să fugă, iar agentul de poliție a prins-o moment în care și acesta a încasat câteva lovituri. La incident a participat și un bărbat care, inițial, a încercat să o imobilizeze pe femeie, însă ulterior a ajuns să treacă și el de partea acesteia și să se lupte cu forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Jandarmul a primit un picior în ”zona intimă”, iar polițistului i-au zburat ochelarii

Femeia a venit cu o altă variantă. Ea spune că jandarmul a fost cel care a ridicat pumnul asupra sa, moment în care a reacționat instinctiv și l-a lovit cu piciorul ”în zona intimă”. Bărbatul a prins-o de păr și a lovit-o cu pumnii în zona capului, moment, în care prietenul ei a intervenit și l-a împins pe jandarm, pentru a o apăra.

Femeia spune că a sunat la 112, după care jandarmul i-a luat telefonul mobil (varianta jandarmului a fost că era lovit cu dispozitivul, iar la un moment dat aceasta i-a zburat agresoarei din mână). La fața locului, s-a deplasat un echipaj de poliție și unul de ambulanță, însă, spune femeia, ”cei doi agenți de poliție sosiți la fața locului nu au ajutat-o să-și recupereze telefonul mobil, pe care îl luase jandarmul în timpul altercației.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceasta mai precizat că unul dintre cei doi agenți de poliție sosiți la fața locului a manifestat un comportament indecent față de ea, iar ea a avut un atac de panică.

La față locului a sosit un echipaj SMURD, iar în momentul în care a intenționat să meargă să primească îngrijiri medicale, un agent de poliție a încercat să o oprească trăgând-o de mână, fapt pentru care l-a lovit cu palma”, după cum se arată în rechizitoriu.

ADVERTISEMENT

Unul dintre martori a confirmat că femeia a ieșit din ambulanță și a lovit cu palma un lucrător de poliție, acestuia sărindu-i ochelarii de pe nas. El a mărturisit că a văzut-o pe femeie scuipându-l și adresându-i cuvinte ”vulgare și jignitoare” jandarmului.

Procurorii cer închisoare pentru femeie

În urma incidentului, jandarmul a suferit leziuni traumatice care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale. La spital a ajuns și femeia, care a acuzat că s-a ales cu un deget rupt. Femeia a acuzat că în timpul audierilor a fost supusă unor presiuni mari și că filmările cu incidentul nu au fost acceptate drept probe.

Pe fond, Simona Luciana N. A fost găsită vinovată pentru tulburarea liniștii publice și ultraj, fiind condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil nu a fost de acord cu decizia instanței, așa că a făcut apel. La începutul acestui an, procesul s-a reluat la Curtea de Apel Ploiești, însă acesta s-a întrerupt din cauza imposibilității constituirii completului de judecată. Ulterior, cauza a fost repusă pe rol cu un alt complet, urmând ca următorul termen să aibă loc în septembrie.

ADVERTISEMENT