O femeie de 34 de ani, cu studii superioare și mamă a unui copil, a făcut KO un echipaj de ordine publică format dintr-un polițist și un jandarm, care încerca s-o amendeze pentru că nu purta mască. Femeia a fost trimisă în judecată și condamnată cu suspendare, însă procurorii au făcut apel.
Curtea de Apel Ploiești a repus pe rol procesul în care Simona Luciana N. este acuzată de ultraj și tulburarea liniștii publice, după ce în urmă cu exact trei ani, a agresat un jandarm și un polițist.
Incidentul s-a produs pe 17 august 2020, în jurul orei 18:30, când o patrulă formată dintr-un agent de poliție și un plutonier adjuvant de jandarmerie, au legitimat-o pe Simona Luciana N., pe care au observat-o ieșind dintr-un magazin situat în centrul orașului Mizil, fără a purta masca de protecție, obligatorie în spații închise.
Părțile vătămate susțin că femeia a devenit recalcitrantă și l-a lovit pe jandarm cu pumnii și palmele, în zona feței. Cei doi bărbați spun că, la un moment dat, femeia a încercat să fugă, iar agentul de poliție a prins-o moment în care și acesta a încasat câteva lovituri. La incident a participat și un bărbat care, inițial, a încercat să o imobilizeze pe femeie, însă ulterior a ajuns să treacă și el de partea acesteia și să se lupte cu forțele de ordine.
Femeia a venit cu o altă variantă. Ea spune că jandarmul a fost cel care a ridicat pumnul asupra sa, moment în care a reacționat instinctiv și l-a lovit cu piciorul ”în zona intimă”. Bărbatul a prins-o de păr și a lovit-o cu pumnii în zona capului, moment, în care prietenul ei a intervenit și l-a împins pe jandarm, pentru a o apăra.
Femeia spune că a sunat la 112, după care jandarmul i-a luat telefonul mobil (varianta jandarmului a fost că era lovit cu dispozitivul, iar la un moment dat aceasta i-a zburat agresoarei din mână). La fața locului, s-a deplasat un echipaj de poliție și unul de ambulanță, însă, spune femeia, ”cei doi agenți de poliție sosiți la fața locului nu au ajutat-o să-și recupereze telefonul mobil, pe care îl luase jandarmul în timpul altercației.
De asemenea, aceasta mai precizat că unul dintre cei doi agenți de poliție sosiți la fața locului a manifestat un comportament indecent față de ea, iar ea a avut un atac de panică.
La față locului a sosit un echipaj SMURD, iar în momentul în care a intenționat să meargă să primească îngrijiri medicale, un agent de poliție a încercat să o oprească trăgând-o de mână, fapt pentru care l-a lovit cu palma”, după cum se arată în rechizitoriu.
Unul dintre martori a confirmat că femeia a ieșit din ambulanță și a lovit cu palma un lucrător de poliție, acestuia sărindu-i ochelarii de pe nas. El a mărturisit că a văzut-o pe femeie scuipându-l și adresându-i cuvinte ”vulgare și jignitoare” jandarmului.
În urma incidentului, jandarmul a suferit leziuni traumatice care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale. La spital a ajuns și femeia, care a acuzat că s-a ales cu un deget rupt. Femeia a acuzat că în timpul audierilor a fost supusă unor presiuni mari și că filmările cu incidentul nu au fost acceptate drept probe.
Pe fond, Simona Luciana N. A fost găsită vinovată pentru tulburarea liniștii publice și ultraj, fiind condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil nu a fost de acord cu decizia instanței, așa că a făcut apel. La începutul acestui an, procesul s-a reluat la Curtea de Apel Ploiești, însă acesta s-a întrerupt din cauza imposibilității constituirii completului de judecată. Ulterior, cauza a fost repusă pe rol cu un alt complet, urmând ca următorul termen să aibă loc în septembrie.