News

Ce se întâmplă cu Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea. Fiscul i-a trimis notificare la conacul din Alexandria

Bombonica Prodana, achitată într-un dosar în care fusese acuzată de abuz în serviciu, a fost soția lui Liviu Dragnea timp de aproape 30 de ani.
29.06.2023 | 09:33
Ce se intampla cu Bombonica fosta sotie a lui Liviu Dragnea Fiscul ia trimis notificare la conacul din Alexandria
După divorțul de Liviu Dragnea, Bombonica a devenit instructor și maestru de Theta healing Colaj: FANATIK, Sursa Foto: Hepta, Facebook Bombonica Prodana, captură video
ADVERTISEMENT

Liviu și Bombonica Dragnea au divorțat în 2015, după 28 de ani de căsnicie, cuplul având doi copii, un băiat și o fată. Partenera de viață a lui Dragnea a fost un personaj discret până când a fost acuzată de DNA de abuz în serviciu. Procurorii au susținut că Bombonica Prodana, în calitate de șef la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, a acceptat ca două persoane să figureze pe statele de plată, deşi nu mai veneau la serviciu.

Fosta soție a lui Liviu Dragnea este maestru de Theta healing

Până la urmă, Bombonica Prodana, care era angajată în cadrul Serviciului  secretariat şi era coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, a fost achitată în acest dosar în 2019, în timp ce Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în această speță.

ADVERTISEMENT

Ulterior, fosta soție a lui Dragnea a urmat cursuri de dezvoltare personală în Theta Healing,  o tehnică de meditaţie care vizează gestionarea eficientă a emoţiilor. Inițial, Bombonica Prodana a fost instructor autorizat după care, în urma mai multor examene, a avansat și a devenit “practicant independent cu certificat, instructor, maestru, certificat de cunoştinţe”, conform unui site specializat.

În prezent, Bombonica Prodana locuiește la o adresă din Alexandria, într-o casă care i-a revenit după divorțul de Liviu Dragnea. Pe 6 martie 2023, conform datelor consultate de FANATIK, Direcția Impozite și Taxe Locale – Serviciul constatare impunere persoane fizice din cadrul Primăriei Alexandria a publicat un anunț colectiv în care se află și numele Bombonicăi Prodana.

ADVERTISEMENT

În dreptul numelui și al adresei fostei soții a lui Liviu Dragnea se află explicația Decizie de impunere anuală Nr. 163172/304/11.11.2022. „Întrucât actul administrativ fiscal nu a putut fi comunicat prin una dintre modalitățile de comunicare prevăzute la art. 47 alin. (2), (3) si (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, am procedat, în conformitate cu dispozițiile art. 47 alin. (5) din Legea nr. 207/2015, republicată, cu modificările și completările ulterioare, la comunicarea actului administrativ fiscal prin publicitate”, se menționează în document.

Bombonica Prodana a primit somație de la Fisc și în 2020

Decizia de impunere reprezintă actul administrativ fiscal care se emite de către autoritățile fiscale locale (Direcția Impozite și Taxe Locale) sau centrale (ANAF) pentru contribuabilii persoane fizice sau juridice și care conține impozitele și taxele aferente datorate de către contribuabili pentru o anumită perioadă fiscală.

ADVERTISEMENT

„Actele administrative fiscale pot fi consultate de titularii acestora la sediul organului fiscal emitent. Prezentele acte administrative fiscale se consideră comunicate în termen de 15 zile de la data afișării anunțului. Dacă aveți nelămuriri în legătură cu acest anunț, o puteți contacta pe doamna…., la sediul nostru sau la numărul de telefon”, se mai arată în documentul emis de Fisc.

Nu este pentru prima oară când numele Bombonicăi Prodana apare pe o listă emisă de autoritățile fiscale. Pe 12 martie 2020, fosta soție a lui Liviu Dragnea a primit o somație de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman, tot la adresa acesteia din Alexandria, iar numele ei a apărut într-un anunț colectiv din data de 26 iunie 2020, conform datelor consultate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

După divorț, Bombonica a rămas cu casa din Alexandria și un teren de la Bușteni

Despre casa în care locuiește în prezent Bombonica Prodana, presa locală a relatat că este, de fapt, un conac în toată regula, ridicat pe un teren cumpărat de Liviu Dragnea în 2002. Ulterior, Dragnea a achiziționat mai multe terenuri vecine, astfel că s-a ajuns la o suprafață totală de aproximativ 7.000 metri pătrați. Dragnea i-a donat apoi fiului său 2.859 de metri pătrați, rămânând cu 4.036 metri pătrați de teren la Alexandria.

De-a lungul timpului, Liviu Dragnea a evitat să noteze în declarațiile de avere câți metri pătrați are casa din Alexandria, menționând că aceasta este în construcție. S-a speculat că pe domeniu s-au construit un teren de tenis, nocturnă, piscină şi solar pentru legume. Conform declarației de avere a lui Liviu Dragnea din 9 iunie 2015, pe numele soției sale, Bombonica, se aflau un teren de 1.315 metri pătrați la Bușteni și hotelul Turris din Turnu Măgurele (un teren de 2913,35 metri pătrați și clădirea cu o suprafață construită la sol de 1527,69 metri pătrați).

Conform aceluiași document, Liviu Dragnea avea creanțe în valoare de 183.557 euro la SC Hotel Turris SA, societate la care Bombonica era angajată ca economist, cu un venit anual de 25.248 lei. După divorț, Liviu Dragnea a rămas cu hotelul și cu un apartament în Turnu-Măgurele, conform declarației de avere din 2016, în timp ce Bombonicăi i-au revenit conacul din Alexandria și terenul din Bușteni.

ADVERTISEMENT