News

Liviu Dragnea, după ce ICCJ i-a respins contestația din dosarul angajărilor fictive: ”Judecători controlați total de Iohannis”

ICCJ i-a respins lui Liviu Dragnea contestația privind anularea condamnării de 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.
05.12.2022 | 22:16
Liviu Dragnea dupa ce ICCJ ia respins contestatia din dosarul angajarilor fictive Judecatori controlati total de Iohannis
Contestația lui Dragnea privind condamnarea din dosarul angajărilor fictive, respinsă de ICCJ. Sursa foto: Inquam Photos / Silviu Filip
ADVERTISEMENT

Condamnat în mai 2019, de magistraţii ICCJ, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea a depus o contestație în care a cerut anularea condamnării.

Contestația lui Dragnea privind condamnarea din dosarul angajărilor fictive, respinsă de ICCJ

Fostul lider PSD și avocații săi au susţinut că faptele pentru care a fost condamnat fostul lider al PSD s-ar fi prescris, invocând în acest sens o decizie a Curţii Constituţionale.

ADVERTISEMENT

Luni, 5 decembrie, ICCJ i-a respins lui Liviu Dragnea calea extraordinară de atac. Instanța a decis ca acesta să achite suma de 200 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia magistraţilor este definitivă.

”Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

ADVERTISEMENT

În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestator, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 340 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

Reacția lui Liviu Dragnea în urma deciziei ICCJ: ”Se tem de o posibilă candidatură a mea la prezidențiale” + acuzații la adresa lui Iohannis

Liviu Dragnea a avut o reacție extrem de dură după decizia de luni luată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

ADVERTISEMENT

Acesta lansează acuzații grave la adresa judecătorilor, despre care spune că sunt controlați ”total” de Iohannis și ”de sistemul politico-mafiot, româno-străin care a subjugat și vrea să distrugă România”.

”Din păcate, Decizia de azi a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care au respins Contestația pe care am formulat-o împotriva Hotărârii de condamnare și care este bazată pe Deciziile Curții Constituționale privind prescriptia, pe lege și pe Hotărârea adoptată tot de ICCJ, tot în legătură cu prescripția, dovedește că, la cel mai înalt nivel al justiției din România, încă mai sunt judecători care sunt controlați total de Iohannis și de sistemul politico-mafiot, româno-străin care a subjugat și vrea să distrugă România”, scrie Dragnea, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Dragnea este de părere că judecătorii și cei aflați în spatele lor au dat această decizie întrucât se tem de intrarea sa, în 2024, în cursa pentru palatul Cotroceni.

”Teama de o posibilă candidatură a mea la prezidențiale și groaza că ar înfunda pușcăria, i-a făcut să calce în picioare și Deciziile Curții Constituționale și legea și Hotărârile judecătorești.

Toți aceștia sunt în ipostaza criminalului care, după prima victimă, omoară martorul care a văzut crima, apoi omoară martorul martorului la crimă și tot așa, pentru că în această ipoteză, odată ce ai săvârșit primul omor, nu mai contează numărul victimelor”, a mai scris Dragnea pe contul său de socializare.

ADVERTISEMENT