Sport

Ce se întâmplă cu locul de Europa League dacă FC Voluntari câştigă Cupa României?! Veşti bune pentru granzi. Exclusiv

Calculele pentru Europa s-au complicat pentru granzii României după eliminarea Universităţii Craiova şi celor de la CFR Cluj din Cupă. Ce se întâmplă cu locul de Europa League.
06.04.2024 | 19:38
Ce se intampla cu locul de Europa League daca FC Voluntari castiga Cupa Romaniei Vesti bune pentru granzi Exclusiv
Ce se întâmplă cu locul de Europa League dacă FC Voluntari câştigă Cupa României?! Veşti bune pentru granzi. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Surprizele uriaşe din sferturile Cupei României Betano au dat peste cap planurile granzilor României, care sperau să aibă un loc european în plus în campionat dacă a doua competiţie ar fi fost câştigată de CFR Cluj şi Universitatea Craiova.

Ce se întâmplă cu locul de Europa League dacă FC Voluntari câştigă Cupa României?! Veşti bune pentru granzi

Dar, cele două formaţii din play-off au fost eliminate şi au mai rămas FC Voluntari, U Cluj, Oţelul Galaţi şi Corvinul Hunedoara, ultima evoluând în al doilea eşalon. Dar ce se întâmplă cu locul de Europa League.

ADVERTISEMENT

Aşa cum FANATIK a scris, U Cluj este singura formaţie sigură de licenţa UEFA, dar Oţelul şi Corvinul au şanse mari să o obţină şi să aibă drept de joc în Europa League. Singura fără licenţa UEFA este FC Voluntari.

Au fost avansate mai multe scenarii cu privire la locul de Europa League, inclusiv că ar putea fi pierdut dacă FC Voluntari ia trofeul, însă FRF a clarificat situaţia pentru FANATIK privind acest scenariu.

ADVERTISEMENT

Cum arată distribuţia locurilor de Europa

Dacă FC Voluntari va câştiga Cupa României Betano, nu va avea drept de a evolua în cupele europene, astfel că locul de Europa League va fi ocupat de echipa de pe locul doi din campionat, pe care se află acum Universitatea Craiova.

FCSB conduce detaşat clasamentul din SuperLiga, dar lupta pentru podium este dură: Universitatea Craiova, CFR Cluj şi Rapid se luptă pentru primele trei locuri şi este posibil ca una dintre aceste echipe să rămână în afara locurilor de cupe europene. Astfel, granzii ţin cu Voluntari în Cupă.

ADVERTISEMENT

Cum arată distribuţia locurilor de Europa dacă FC Voluntari câştigă Cupa României: 

  • Locul 1 – preliminarii Champions League
  • Locul 2 – preliminarii Europa League
  • Locul 3 – preliminarii Conference League
  • Locul 4 – baraj cu play-out 7/8 pentru Conference League

Cum arată distribuţia locurilor de Europa dacă U Cluj, Oţelul sau Corvinul câştigă Cupa României:

ADVERTISEMENT
  • Locul 1 – preliminarii Champions League
  • Câştigătoare Cupă (U Cluj, Oţelul, Corvinul) – preliminarii Europa League
  • Locul 2 – preliminarii Conference League
  • Locul 3 – baraj cu play-out 7/8 pentru Conference League

Se mai dispută barajul de Conference League?

Astfel, echipele din fruntea clasamentului speră ca FC Voluntari să câştige trofeul astfel încât locul de Europa League să fie distribuit în campionat şi să poată fi accesat de echipa care încheie pe locul doi.

Nici în ceea ce priveşte barajul pentru Conference League lucrurile nu sunt clare. Din play-out, în acest moment, doar U Cluj şi FC U Craiova au licenţa de cupele europene. Iar pe loc de baraj se află doar “şepcile roşii”.

Dacă U Cluj câştigă Cupa României Betano nu va mai juca baraj pentru Conference League şi sunt şanse mari ca acestea să fie anulat, LPF anunţând că barajul se dispută doar dacă cele două echipe cu licenţă europeană nu sunt mai jos de locul 10 din play-out.

  • 2 echipe din play-out sunt sigure de licenţele de Europa (U Cluj şi FC U Craiova)
  • 4 locuri în cupele europene are România
ADVERTISEMENT
Tags: