News

Ce se întâmplă cu românii captivi în Afganistan: „Așteptăm să fim evacuaţi în siguranţă”

Ce se întâmplă cu românii captivi în Afganistan. Ce a declarat unul dintre ei.
17.08.2021 | 00:08
Ce se intampla cu romanii captivi in Afganistan Asteptam sa fim evacuati in siguranta
ADVERTISEMENT

Mai mulți români sunt captivi din Afganistan, iar acum ei așteaptă să plece de acolo. Este vorba despre circa 30 de persoane care au fost prinse în mijlocul acestui conflict.

Ce se întâmplă cu românii captivi în Afganistan, conform unuia dintre ei

Cel mai probabil, aceștia vor pleca în cursul zilei de mâine, după cum spune Daniela Onofrei, care este o româncă blocată pe Aeroportul din Kabul.

ADVERTISEMENT

Conform acesteia, sunt șanse ca românii blocați în Afganistan să plece cu un avion românesc.

„Există o perspectivă să plecăm cu un avion românesc. De principiu mâine plecăm”, a declarat aceasta pentru europafm.ro.

„Avem avioane alocate, asteptăm să fim evacuaţi în siguranţă. Toţi românii se află în baza militară”, a mai declarat Daniela Onofrei.

ADVERTISEMENT

Ce au anunțat autoritățile cu privire la situația din Afganistan

De asemenea, la începutul acestei zilei, autoritățile transmiteau că se încearcă rezolvarea acestei situații și ca românii care se află în Afganistan să fie aduși acasă.

Conform premierului Florin Cîțu, sunt 35 de oameni care așteaptă să ajungă pe sol românesc. De asemenea, el i-a propus președintelui Klaus Iohannis să trimită un avion pentru aceștia.

ADVERTISEMENT

Cele două variante care sunt puse la dispoziție sunt un avion românesc și unul luat în colaborare cu NATO. Se pare că românii vor fi luați de acolo în cursul zilei de mâine.

„Pe 13 august MAE a ridicat nivelul de alertă la maxim, în acest moment mai sunt 35 de cetățeni români în acea zonă și i-am propus domnului președinte să trimite un avion să îi aducem acasă.

ADVERTISEMENT

Avem două variante, un avion al NATO sau un avion al nostru care merge acolo.

Dar trebuie să trimitem un avion cât mai rapid. (…) Nu sunt din cadrul ambasadei. Sunte de la ONU și din mediul privat.

Sunt în siguranță în acest moment, ținem legătura cu toți”, a declarat Florin Cîțu.

Totodată, și președintele SUA a vorbit despre acest subiect și declara că rămâne ferm în decizia de a retrage trupele din această țară.

 „Am promis că pun capăt misiunii militare din Afganistan și m-am ținut de promisiune.

Această misiune trebuia să se încheie de multă vreme. Știu că decizia mea va fi criticată. E decizia corectă pentru poporul american”, a declarat președintele Biden.

ADVERTISEMENT
Tags: