News

Ce se întâmplă cu Sorina Săcărin, fetița adoptată de o familie de români din SUA. Cum i s-a schimbat viața copilei

Sorina, micuța orfană a cărei poveste a ținut titlurile presei în 2019, este de trei ani la New York alături de familia adoptivă.
29.01.2023 | 13:58
Ce se intampla cu Sorina Sacarin fetita adoptata de o familie de romani din SUA Cum i sa schimbat viata copilei
Sorina Săcărin este pasionată de muzică Foto: spotmedia.ro / Ioana Ene Dogioiu
ADVERTISEMENT

Povestea copilei a împărțit atunci opinia publică în două tabere: cei care țineau cu familia de români stabilită în SUA, care o adoptase legal pe micuță și cei care erau de partea familiei de asistenți maternali care o crescuse pe Sorina timp de câțiva ani.

Cum s-a schimbat viața Sorinei Săcărin după mutarea în America

Fetița locuiește de trei ani la New York, împreună cu familia adoptivă. Are doi frați, pe Ava (12 ani) și Adam (5 ani), iar părinții, George și Ramona Săcărin, au făcut tot posibilul pentru a o ajuta să se adapteze rapid la noua ei viață.

ADVERTISEMENT

„Sorina a devenit imediat o parte din familie. S-a adaptat imediat la noua ei viață, unde a înțeles cât de important este să ai încredere în tine, să îți propui să realizezi ceva și să faci tot ce poți pentru a îndeplini ce ți-ai propus.

Este fericită și înflorește văzând cu ochii”, povestea mama ei adoptivă în urmă cu câteva luni, relatează romaniatv.net.

ADVERTISEMENT

Printre pasiunile copilei se numără muzica, așa că Sorina merge la o școală de muzică, unde studiază pianul și vioara. Fetița a învățat și să înoate, îi place să meargă pe bicicletă și a învățat foarte rapid limba engleză.

Adopția, monitorizată de autoritățile din SUA și România

Integrarea Sorinei în noua familie și adaptarea la noua viață este monitorizată îndeaproape atât de autoritățile române, cât și de cele americane.

ADVERTISEMENT

„Monitorizarea post-adopție a decurs firesc, conform legii, un angajat al serviciului social de protecție ne vizitează la fiecare trei luni, pentru a verifica starea Sorinei de sănătate, adaptarea și integrarea ei în familie, școală și societate.

Până acum, am avut patru astfel de vizite, iar rezultatele monitorizării sunt trimise autorităților române”, a explicat Ramona Săcărin, mama adoptivă a micuței.

ADVERTISEMENT

Într-o înregistrare postată anul trecut în mediul online, fetița a declarat că este foarte fericită cu viața pe care o duce peste ocean și că nu intenționează să se mai întoarcă în România.

”Când o familie vrea să adopte un copil, adulții ar trebui să se spună copiilor: e grozav, vei avea o viață mai bună, îți vei face prieteni noi. Copiii ar trebui să aibă o familie reală, naturală sau adoptivă și să nu fie prinși în plasament toată viața lor”, a explicat Sorina în cadrul unei dezbateri online despre discriminare, organizate de o organizație non-profit.

ADVERTISEMENT