ADVERTISEMENT
News

Ce se întâmplă cu vaccinul împotriva COVID-19 creat de Johnson & Johnson! Ce au descoperit cercetătorii

Autor: Alexandru Năstase | 26.09.2020 | 15:27
Ce se întâmplă cu vaccinul împotriva COVID-19 creat de Johnson & Johnson! Ce au descoperit cercetătorii
Începe producția celui de-al doilea vaccin rusesc Sursa foto - hepta.ro

Ce se întâmplă cu vaccinul împotriva COVID-19 creat de Johnson & Johnson îi bucură pe cercetători. Concret, o singură doză a produs un răspuns imunitar puternic.

ADVERTISEMENT

Vorbim totuși despre rezultate preliminarii ale unui studiu clinic din faza a doua. De remarcat că la studiu au participat aproape 800 de persoane.

Toți cei care s-au vaccinat au fost împărțiți în două grupe de vârstă. În prima s-au aflat cei de 18 – 55 de ani și în a doua cei de peste 65 de ani.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu vaccinul împotriva COVID-19 creat de Johnson & Johnson!

Cercetătorii au analizat siguranța și efectele secundare pentru două doze diferite de vaccin. Aceștia au descoperit că se oferă un răspuns imun și este suficient de sigur pentru a trece la studiile la scară largă.

De remarcat că studiul a fost postat pe MedRxiv, dar nu a ajuns încă în niciun jurnal medical, Interesant este că 99% dintre participanții cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, cu ambele doze, au dezvoltat anticorpi împotriva virusului

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat la 29 de zile după vaccinare. Mai mult de atât, medicii au constatat că majoritatea efectelor secundare au fost ușoare.

Discutăm despre febra, cefaleea, oboseala, durerile corporale și durerea de la locul injectării. Toate acestea au dispărut după câteva zile.

ADVERTISEMENT

Conform algoritmului, unii dintre participanți vor fi vaccinați a doua oară. Trebuie specificat că vaccinul a fost numit Ad26.COV2.S

Acesta utilizează aceeași tehnologie folosită pentru vaccinurile pentru Ebola, Zika, HIV și RSV ale companiei Johnson & Johnson.

ADVERTISEMENT

În cadrul studiilor din faza a 3-a sunt examinate siguranța și eficacitatea unei doze unice împotriva coronavirusului simptomatic. Conform Johnson & Johnson, în acest test sunt implicați 60.000 de voluntari adulți.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!