News

Ce se întâmplă cu vaccinul împotriva COVID-19 creat de Johnson & Johnson! Ce au descoperit cercetătorii

26.09.2020 | 15:27
Ce se intampla cu vaccinul impotriva COVID19 creat de Johnson  Johnson Ce au descoperit cercetatorii
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu vaccinul împotriva COVID-19 creat de Johnson & Johnson îi bucură pe cercetători. Concret, o singură doză a produs un răspuns imunitar puternic.

Vorbim totuși despre rezultate preliminarii ale unui studiu clinic din faza a doua. De remarcat că la studiu au participat aproape 800 de persoane.

ADVERTISEMENT

Toți cei care s-au vaccinat au fost împărțiți în două grupe de vârstă. În prima s-au aflat cei de 18 – 55 de ani și în a doua cei de peste 65 de ani.

Ce se întâmplă cu vaccinul împotriva COVID-19 creat de Johnson & Johnson!

Cercetătorii au analizat siguranța și efectele secundare pentru două doze diferite de vaccin. Aceștia au descoperit că se oferă un răspuns imun și este suficient de sigur pentru a trece la studiile la scară largă.

ADVERTISEMENT

De remarcat că studiul a fost postat pe MedRxiv, dar nu a ajuns încă în niciun jurnal medical, Interesant este că 99% dintre participanții cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, cu ambele doze, au dezvoltat anticorpi împotriva virusului

Totul s-a întâmplat la 29 de zile după vaccinare. Mai mult de atât, medicii au constatat că majoritatea efectelor secundare au fost ușoare.

ADVERTISEMENT

Discutăm despre febra, cefaleea, oboseala, durerile corporale și durerea de la locul injectării. Toate acestea au dispărut după câteva zile.

Conform algoritmului, unii dintre participanți vor fi vaccinați a doua oară. Trebuie specificat că vaccinul a fost numit Ad26.COV2.S

ADVERTISEMENT

Acesta utilizează aceeași tehnologie folosită pentru vaccinurile pentru Ebola, Zika, HIV și RSV ale companiei Johnson & Johnson.

În cadrul studiilor din faza a 3-a sunt examinate siguranța și eficacitatea unei doze unice împotriva coronavirusului simptomatic. Conform Johnson & Johnson, în acest test sunt implicați 60.000 de voluntari adulți.

ADVERTISEMENT