News

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021. Anunțul oficial al autorităților

29.12.2020 | 22:58
Ce se intampla cu voucherele de vacanta in 2021 Anuntul oficial al autoritatilor
ADVERTISEMENT

Dată fiind criza economică asociată celei sanitare cauzată de pandemie, majoritatea românilor se întreabă, cu o oarecare îngrijorare, ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021.

Din fericire, voucherele de vacanță vor fi menținute și în 2021 cu scopul declarat de sprijinire a industriei ospiralității, cea care a fost puternic afectată de pandemia de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Anunțul este oficial și a fost făcut de Ministerul Finanțelor Publice prin intermediul unui proiect de act normativ publicat pe site-ul instituției.

Autoritățile au anunțat ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021

Voucherele de vacanță, în valoare de 1.450 de lei, se vor acorda angajaților din România și în anul 2021. Acestea vor fi emise doar în format electronic, după cum se menținează într-un proiect de act normativ, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

ADVERTISEMENT

Proiectul de act normativ, publicat de Ministerul Finanțelor Publice anunță că voucherele de vacanță vor fi acordate în continuare până la finalul lui 2021, în cuantumul de 1.450 de lei.

Aceste vouchere vor fi menținute cu scopul sprijinirii industriei ospitalității, puternic afectată de pandemia de SARS-CoV-2, se arată în nota de fundamentare.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că măsura de acordare a voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 lei, reglementată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.94/2014, cu modificările și completările ulterioare, s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei tursimului din România încurajând un număr de circa un milion de salariați români din cadrul instituțiilor publice să își petreacă concediile în țară și, totodată, a atenuat o parte din efectele negative ale pandemiei COVID 19 asupra sectorului turistic, cetățenii români posesori de vouchere de vacanță achiziționând pachete turistice în țară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată.”,

Măsura menținerii acordării voucherelor de vacanță, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021, va sprijini industria ospitalității, puternic afectată de efectele pandemiei COVID 19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activității structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și/sau alimentație publică sau a restrângerii circulației persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat” anunță Ministerul de Finanțe.

ADVERTISEMENT

Cum și unde se pot folosi aceste vouchere

Aceste vouchere de vacanță au scopul sprijinirii industriei ospitalității, ce a fost puternic afectată de pandemia de COVID-19. Eele sunt destinate acoperirii cheltuielilor cu servicii turistice, de cazare, masă și/sau recuperare a capacității de muncă.

Voucherele se folosesc doar pe teritoriul României și pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie sau/și divertisment, în cazul în care acestea se regăsesc într-un pachet turistic.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită