Reflexul multor gospodine este de a depozita mâncarea și alimentele în caserole de plastic pentru a salva spațiul. Deși par mult mai organizate, în realitate, caserolele nu sunt cea mai bună soluție pentru stocarea alimentelor.
Aproape că nu este gospodină care să nu apeleze la caserole atunci când vine vorba de depozitarea alimentelor. Ușor de folosit de practice, acestea au devenit un instrument indispensabil în bucătărie. Însă, nu multe persoane cunosc efectul folosirii lor îndelungată.
Există alimente care nu se pot depozita în caserole, iar asta nu din cauza dimensiunii lor. Plasticul din compoziția lor este destul de dăunător și poate face ca unele alimente să se deterioreze mult mai repede.
Majoritatea caserolelor conțin Bisfenol A, o substanță cancerigenă și periculoasă pentru organism. Tocmai de aceea, se recomandă renunțarea la obiceiul de a stoca alimentele în caserole, preț de zile bune.
Ouăle crude nu fac deloc casă bună cu caserolele. Este foarte bine cunoscut faptul că acestea au anumite bacterii. Depozitate într-un mediu ermetic, cu pereți din plastic, bacteriile nu fac decât să se răspândească, iar ouăle să devină contagioase.
Tot cât mai departe de caserole trebuie ținute și fructele și legumele. Chiar dacă vreți să le păstrați mai mult timp proaspete, caserolele nu fac decât să le ”stoarcă” de nutrieți. În schimb, puteți apela la recipientele din sticlă.
Carnea procesată nu trebuie nici ea depozitată în caserole din plastic. Din cauza materialului din care sunt confecționate caserolele, carnea se alterează extrem de repede. O variantă mult mai bună și mai sigură sunt recipientele din sticlă. Acestea pot fi folosite, inclusiv, pentru carnea macerată.
În caserole din plastic nu trebuie depozitate nici laptele sau alte produse lactate. Plasticul nu face decât să accelereze alterarea lor și chiar acrirea acestor. Consumate după ce au fost depozitate în caserole sau recipiente de plastic, astfel de produse pot fi dăunătoare pentru stomac.
Nici supele sau tocănițele nu trebuie puse în caserole de plastic. În ciuda faptului că ai crede că salvezi spațiu și nu faci risipă de mâncare, adevărul este cu totul și cu totul altul. Supa sau tocănița se alterează mult mai repede în astfel de recipiente.
Așadar, data viitoare când gătești, ar fi bine să știi de la început cantitatea potrivită pentru a nu mai apela la caserole din plastic. Și, totuși, dacă ai nevoie de spații de depozitare, nu uita că recipientele din sticlă sunt o alternativă mai bună.