Life

Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui o monedă în bradul de Crăciun. Este o tradiţie pe care românii au uitat-o în ultima perioadă

Tradițiile vechi ale românilor spun că e bine să-ți pui o monedă în bradul de Crăciun după un anumit ritual, așa cum se făcea în trecut.
25.12.2022 | 10:10
Ce se intampla de fapt daca pui o moneda in bradul de Craciun Este o traditie pe care romanii au uitato in ultima perioada
Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui o monedă în bradul de Crăciun. Este o tradiţie pe care românii au uitat-o în ultima perioadă
ADVERTISEMENT

Tradițiile românilor de Crăciun sunt printre cele mai frumoase. Atunci când vine vorba de brad, de noaptea de Ajun sau de ziua Crăciunului, găsesc cele mai tari tradiții pentru a avea parte de prosperitate și noroc pentru anul viitor.

Motivul pentru care e bine să agăți o monedă în bradul de Crăciun

Una dintre cele mai vechi tradiții ale românilor este legată de bradul de Crăciun. Dacă deja ai împodobit bradul și vrei să ai parte de noroc în anul ce urmează, iată ce trebuie să faci.

ADVERTISEMENT

După ce ai împodobit bradul, ia o monedă și pune-o într-o hârtie, leag-o cu cu ață roșie și pune-o în pomul de Crăciun. Această tradiție îți va aduce, în anul ce urmează, reușite pe toate planurile, dar mai ales pe cel financiar. Trist este faptul că mulți români au uitat de tradiția monedei din bradul de Crăciun și foarte puțini își mai aduc aminte de ea, pentru a o pune în practică. Dar efectele ei poate te vor face, măcar o dată în viață, să o aplici!

Tradiția spune că românii care își pun monede în brad vor fi ocrotiți de rele, vor avea prosperitate și chiar vor cunoaște reușite și la locul de muncă. Acestă tradiție datează încă din cele mai vechi timpuri, chiar și atunci când românii împodobeau bradul de Crăciun numai cu mere, nuci sau covrigi. Unii dintre ei, indiferent de statutul financiar și de decorațiunile super pompoase pe care le aleg astăzi, păstrează tradiția monedei învăluită în hârtie și legată cu ață roșie.

ADVERTISEMENT

Mai mult, din popor se spune că ața roșie este un simbol foarte puternic, motiv pentru care se folosește în toate ceremoniile importante din viața omului: botez, căsătorie și moarte.

Ce tradiții mai sunt la împodobirea bradului de Crăciun

Dacă unii români practică tradiția monedei, alții pun inclusiv bancnote în brad, dar și o pușculiță, sub pomul de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Mai mult, alții preferă să pună în brad alte lucruri, mult mai neobișnuite. În zona Moldovei, de exemplu, oamenii împodobesc bradul inclusiv cu turtă dulce în formă de pasăre, care le aduce aminte de sufletele morților.

Alți români poziționează bradul de Crăciun cu mare grijă, fiind atenți ca acesta să stea, pe toată durata sărbătorilor, într-un loc în care se spune că le aduce, în viață, numai lucruri bune, realizări și prosperitate în toate domeniile.

ADVERTISEMENT

Specialiștii susțin că cel mai bun loc pentru a pune bradul în casă este cel din zona bogăției. Aceasta reprezintă, de fapt, colțul din stânga sus al casei tale, din orice încăpere. De asemenea, dacă nu ai loc în colțul din stânga, poți poziționa bradul în partea nordică a casei. Specialiștii Feng Shui spun că această zonă are același efect ca zona bogăției.

De ce se împodobește bradul de Crăciun?

Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai frumoase și vechi tradiții ale creștinismului. Se pare că obiceiul ar fi fost preluat de la triburile germanice. Cu forma sa triunghiulară, bradul reprezintă Sfânta Treime, iar globurile cu care pomul de Crăciun este împodobit aduc aminte pomul sacru din Grădina Edenului, în care se găseau fructele cunoașterii.

ADVERTISEMENT
Tags: